Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Eefke Meijerink is nieuwe lijsttrekker PvdA Zwolle

Zwolle – Eefke Meijerink is de PvdA-lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft de algemene ledenvergadering van de PvdA Zwolle dinsdagavond besloten. Eefke Meijerink is op dit moment fractievoorzitter.

Afdelingsvoorzitter Edwin Broekman: “De PvdA staat voor een stevige opgave. Landelijk zijn we veel zetels kwijt geraakt. Maar in Zwolle hebben we het de afgelopen jaren juist heel goed gedaan en staan we dicht bij de mensen. We hebben daardoor de afgelopen jaren ook veel nieuwe actieve leden gekregen. Daarom willen we een mooie mix van nieuwe en vertrouwde gezichten waarbij Eefke een krachtige kartrekker is.”

In Zwolle hebben we het de afgelopen jaren juist heel goed gedaan en staan we dicht bij de mensen. Afdelingsvoorzitter Edwin Broekman

Sociaal, betrokken, open en strijdvaardig

De kandidaatstellingscommissie heeft Meijerink voorgedragen omdat ze precies dat is waar de PvdA in Zwolle voor staat: sociaal, betrokken, open en strijdvaardig. Ze heeft veel kennis, ervaring en strijdlust. De PvdA kiest begin november de rest van de lijst. Zaterdag gaat de partij net als iedere maand weer de straat op, deze keer met haar kersverse lijsttrekker in Assendorp.

In november zal de partij ook haar verkiezingsprogramma naar buiten brengen. Leden en niet leden hebben de afgelopen maanden meegedacht over dat programma. Het is nog tot 1 oktober mogelijk om input aan te leveren. Dat kan natuurlijk ook zaterdag op straat.

 

Eefke Meijerink is al 7 jaar fractievoorzitster van de PvdA en is een bekend gezicht in de Zwolse gemeenteraad. Ze houdt zich bezig met de beleidsgebieden: Integraal Sociaal Domein, Armoedebeleid, Financiën (PPN en begroting), Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De afgelopen vier jaar was ze directeur bij de Creatieve Coöperatie. Meijerink is ook vaak te vinden als moderator bij Club Cele.

Gerelateerde artikelen

Back to top button