EconomieNieuws uit Zwolle

Kansen voor werkzoekenden in Overijssel door horecaseizoen

Zwolle – In de drie regio’s van Overijssel en Gelderland Noord daalt het aantal WW-uitkeringen in maart. In het voorjaar gaat het horecaseizoen van start. Dit biedt kansen voor werkzoekenden.

WW-uitkeringen in Regio Zwolle nemen af

Eind maart 2019 verstrekt UWV 7.615 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,3% . Dat is ongeveer gelijk aan de landelijke daling van 2,2%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 22,6%, oftewel 2.218 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-18,2%).

Horecaseizoen biedt kansen

In het voorjaar gaat het horecaseizoen van start.Door minder werk in de wintermaanden, neemt het aantal nieuwe WW-uitkeringen vanuit de horeca tijdelijk toe. In het voorjaar daalt het aantal mensen dat vanuit een horecabaan in de WW terecht komt.

Er zijn veel kansen voor werkzoekenden in de horeca. Met name naar medewerker bediening horeca en =koks is er veel vraag vergeleken met het aantal werkzoekenden. Voor werkzoekenden die interesse hebben in een baan in de horeca verzorgt UWV samen met partners verschillende trajecten en evenementen. Zo is er op 30 april in samenwerking met Leren en Werken en Koninklijke Horeca Nederland een presentatie over financiële voordelen, (bij)scholingsmogelijkheden en oriëntatiebanen in de horeca voor een groep van horecaondernemers uit de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Op 21 mei is de Nationale Horecadag. Ter gelegenheid hiervan is er 21 mei een HorecaWerkmarkt op de Melkmarkt in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button