Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

NAC – PEC Zwolle wordt verzet vanwege Champions League Ajax

Zwolle – De uitwedstrijd van PEC Zwolle tegen NAC in Breda wordt vermoedelijk verzet van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Ook alle andere eredivisiewedstrijden die dag worden verplaatst naar 15 mei. Dit vanwege de halve finale van Ajax in de Champions League. De uitwedstrijd tegen NAC wordt hierdoor ook de laatste wedstrijd van het seizoen voor PEC Zwolle.

“Met alle clubs is nu dit besluit besproken, maar zij moeten dit uiteraard nog overleggen met de gemeentes en politie,” zegt Erik Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB. “Bij de totstandkoming van de speeldagenkalender voor het seizoen 2018/2019 zijn de wensen van de clubs geïnventariseerd. In gezamenlijkheid werd besloten dat het schrappen van een midweekse speelronde voorrang moest krijgen ten opzichte van die hele kleine kans dat een van de clubs zo ver zou komen in de Champions League.”

“Nu dit met Ajax toch het geval is, blijkt dat er aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data. Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario’s vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen,” aldus Gudde.

Gerelateerde artikelen

Back to top button