Nieuws uit ZwolleVerkeer

Gemeente en ROVA gaan verkeersborden digitaal controleren

Zwolle – De gemeente Zwolle en ROVA starten met een pilot om verkeersborden digitaal te controleren. Door middel van camera’s die aan de voertuigen van ROVA worden bevestigd worden de verkeersborden gecontroleerd.

Camera’s

Drie voertuigen van ROVA die nu al tijdens werkzaamheden worden gebruikt, worden uitgerust met camera’s. Deze gaan de verkeersborden in de stad controleren. Ze registreren onder meer of de borden nog schoon en leesbaar zijn, nog op de juiste plek staan en of de borden nog heel zijn of vervangen of verwijderd moeten worden.

Het doel is om na te gaan of met behulp van data en slimme technologie het beheer van de openbare ruimte beter kan worden gemaakt.  Op dit moment is er geen vast systeem om de borden te controleren. Het vervangen of schoonmaken van de borden wordt nu uitgevoerd zodra een medewerker van de gemeente of van ROVA of een bewoner dit signaleert en meldt.

Nieuwe manier van werken

“Op deze manier weten we beter wat er speelt in de stad, kunnen we efficiënter inspringen op situaties in de stad, sneller handelen, beter sturen en het beheer beter ondersteunen,” legt wethouder William Dogger uit.

Privacy

Er wordt zorgvuldig met de privacy van inwoners omgegaan. De gemaakte beelden worden geanonimiseerd door gezichten en kentekens onherkenbaar te maken. Hierdoor zijn mensen en voertuigen niet meer herkenbaar. De medewerkers van ROVA die werkzaam zijn op één van de auto’s krijgen een instructie over wat de camera’s doen en waarvoor ze nodig zijn. De camera’s worden zo ingesteld dat de chauffeurs tijdens hun werk geen extra handelingen uit hoeven te voeren.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren