Nieuws uit ZwolleSport

Jumping Zwolle vertrekt uit Zwolle

Zwolle – Jumping Zwolle stopt met het organiseren van een paardenevenement in Zwolle. Het sluiten en slopen van de IJsselhallen in 2023 is de boosdoener. Er is, ook met een nieuwe evenementenhal in de planning, geen locatie net een voldoende aantal vierkante meters voor het evenement. Jumping Zwolle is slechts tot twee edities gekomen. De organisatoren Jonny Roelofsen, Teus van den Brink en Emmy Poppelaars willen op een andere locatie een nieuw topsportevenement opzetten.

In eerste instantie was het nog de bedoeling dat Jumping Zwolle tot het sluiten van de IJsselhallen nog door zou gaan. Maar omdat Libéma (de huidige gebruiker van de IJsselhallen) een deel van de hallen waar Jumping Zwolle gebruik van maakte verhuurde aan een bedrijf voor opslag, bleek die optie ook niet meer mogelijk. Inmiddels is de gemeente Zwolle bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe evenementenhal aan de Blaloweg. Die hal wordt echter kleiner en dus met niet genoeg vierkante meters voor Jumping Zwolle.

De organisatoren zijn al in gesprek met een nieuwe partner over een locatie buiten Zwolle. Die nieuwe locatie biedt hen naar eigen zeggen veel mogelijkheden met zeer goede faculteiten om het evenement uit te breiden naar een hoger niveau.

Gerelateerde artikelen

Back to top button