KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Deels besloten trainingskamp PEC Zwolle

Zwolle – Deze week is PEC Zwolle op trainingskamp in Epe. Op de velden van SV Wissel bereidt de ploeg van trainer/coach Art Langeler zich een week lang voor op de competitiestart. Op dinsdag en zaterdag wordt geoefend in het MAC3PARK stadion tegen achtereenvolgens Helmond Sport (beperkt publiek) en SC Cambuur (besloten).

Er geldt geen maximum aantal personen dat het sportpark mag betreden, wel moeten bezoekers onderling te allen tijde anderhalve meter afstand houden. De spelers van PEC Zwolle worden, conform de regelgeving vanuit de KNVB, wekelijks meerdere keren getest op COVID-19 en begeven zich, wanneer zij zich op de club bevinden, in een bubbel. Uitgangspunt is dat er altijd 1,5 meter afstand gehouden moet worden tussen spelers/stafleden en bezoekers en dat het vooralsnog niet is toegestaan om handtekeningen of fotoverzoeken van en met spelers/stafleden te realiseren. PEC Zwolle rekent op ieders begrip en medewerking en hoopt dat dit weer een nieuwe stap is richting het oude normaal.

Trainingsschema

Het trainingsschema tijdens het trainingskamp ziet er als volgt uit (let wel op, dit schema is onder voorbehoud van wijzigingen).

Maandag 19 juli

09.45 uur: Vertrek naar Epe

11.30 uur: Training (SV Wissel)

16.30 uur: Training (SV Wissel)

Dinsdag 20 juli

10.00 uur: Training (SV Wissel)

15.00 uur: PEC Zwolle – Helmond Sport (MAC3PARK stadion)

Woensdag 21 juli

10.00 uur: Training (SV Wissel)

13.00 uur: Teamactiviteit (intern)

Donderdag 22 juli

10.00 uur: Training (SV Wissel)

13.30 uur: Training (SV Wissel)

Vrijdag 23 juli

09.30 uur: Training (intern)

13.30 uur: Training (SV Wissel)

Zaterdag: 24 juli

14.30 uur: PEC Zwolle – SC Cambuur (MAC3PARK stadion, besloten)

Zondag 25 juli

Facultatief

Facultatief

Op facultatieve trainingsdagen werkt (een groot gedeelte van) de selectie een individuele training af. Hiervoor krijgen de spelers een programma mee naar huis. Ook zijn er voetballers die op deze dagen wel op de club aanwezig zijn, voor behandelingen dan wel een extra oefensessie in de sportschool of op het veld.

Interne training

Onder een interne training wordt de sportschool of een pilates-les verstaan.

Besloten oefenduel

Een besloten oefenduel is niet toegankelijk voor publiek. Reden hiervoor is dat de club vanuit de lokale autoriteiten geen toestemming heeft gekregen om publiek toe te laten.

Besloten training

Om zo goed mogelijk aan de start van een competitiewedstrijd te verschijnen, kan het zijn dat er soms besloten wordt getraind. Dit zal voornamelijk gedurende het seizoen zijn. Deze oefensessies zijn om voetbaltactische redenen niet toegankelijk voor publiek en pers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button