Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Jeroen van Leeuwen nieuwe directeur SportService Zwolle

Begin 2014 heeft Toon Kannekens aan de Raad van Toezicht te kennen gegeven na ruim tien jaren een stap terug te willen doen als directeur van SportService Zwolle. Na een zorgvuldige procedure is besloten Jeroen van Leeuwen met ingang van 1 oktober 2014 te benoemen tot nieuwe directeur van SportService Zwolle.

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Peter Jansen: “Aanvankelijk schrokken we van Toon zijn besluit om als directeur terug te treden. Als initiatiefnemer heeft hij ruim tien jaar achtereen hard gewerkt aan de opbouw van SportService Zwolle, dat onder zijn ambitieuze leiding is uitgegroeid tot een alom gerespecteerde organisatie. In nauwe samenwerking met de gemeente Zwolle heeft Toon de uitvoering van het gemeentelijke sportbeleid naar een hoger plan getild. Met een scherp oog voor de kwaliteit van medewerkers en uit te voeren projecten zijn talloze samenwerkingsverbanden ontstaan waarin de kracht van de sport en sportverenigingen op tal van maatschappelijke terreinen wordt ingezet. Mede daardoor heeft SportService Zwolle ook Zwolle als Sportstad op de kaart gezet”.

“Na tien mooie, maar ook intensieve jaren wil ik graag meer tijd voor en genieten van mijn privéleven. Daarnaast wil ik mijn ervaring en kennis aanwenden voor advieswerk of het begeleiden van kortlopende projecten”, geeft Toon Kannekens aan.

De Raad van Toezicht heeft zijn opvolging zorgvuldig kunnen voorbereiden. “Jeroen van Leeuwen heeft de afgelopen jaren binnen SportService Zwolle als algemeen manager gefunctioneerd en met grote betrokkenheid en inzet leiding gegeven aan het uitvoeringsprogramma. Door zijn affiniteit met de ontwikkelingen in de sport en zijn organisatorische vaardigheden zijn wij ervan overtuigd in Jeroen een inspirerende directeur te hebben gevonden. Met deze aanstelling zullen nieuwe accenten gelegd worden binnen de organisatie, maar levert ook continuïteit van het huidige beleid”, aldus Jansen. Toon Kannekens zal de komende maanden op de achtergrond betrokken blijven bij de organisatie en zijn opvolger waar nodig met raad en daad terzijde staan.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button