Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Isala’s operatierobot eenmalig te zien op open dag

Donderdag 5 maart 2015Isala beschikt over een operatierobot. Als enige in Noord-Nederland zet Isala de operatierobot in bij zowel hart-, long- als prostaatoperaties. In Nederland is Isala het enige ziekenhuis dat de operatierobot inzet bij hartoperaties. De operatierobot is speciaal voor de open dag op 21 maart uit de operatiekamer gehaald om aan de bezoekers te demonstreren. Bestel gratis toegangskaarten voor de open dag op www.isala.nl/opendag.

De operatierobot combineert computer- en robottechnologie tot een uiterst secuur werkend gereedschap voor de chirurg, waarmee hij zeer complexe operaties uitvoert. De chirurg neemt plaats achter het bedieningspaneel. Via vingerbewegingen stuurt hij de robotarmen met medische instrumenten aan. Via enkele kleine sneetjes brengt de chirurg de instrumenten en camera het lichaam binnen. Hij kan zo veel nauwkeuriger werken en op plekken bij het hart komen, die niet te bereiken zijn met een open hartoperatie. Dit bespaart de patiënt veel pijn, de kans op complicaties is kleiner en hij herstelt sneller.

Hartoperaties met de robot

Op de open dag demonstreert Isala de toepassing van de operatierobot binnen het Hartcentrum. Isala is koploper in Nederland waar het gaat om hartchirurgie via kleine sneetjes. Met de robot repareren de hartchirurgen onder andere mitraalkleppen. Recent is gestart met de behandeling van boezemfibrilleren met behulp van de robot.

Gratis toegangskaarten

U bent van harte uitgenodigd de bijzondere manier van werken met deze techniek van heel dichtbij te bekijken. Na deze unieke bezichtigingskans wordt de robot volledig gecheckt en gereinigd, waarna hij weer veilig achter gesloten deuren in de operatiekamer komt te staan, klaar voor een nieuwe patiënt. Bestel uw gratis toegangskaarten voor de open dag via www.isala.nl/opendag.

Kaarten

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button