ActiesNieuws uit ZwolleVoorpagina

Regionale omroepen van Nederland en PEC Zwolle in actie voor Voedselbank

Vrijdag 19 december – Sinds vanochtend 10.00 worden er al volop boodschappen gebracht naar de verzamellocatie bij PEC Zwolle. In de eerste 2 uur hebben al ruim 40 mensen boodschappentassen met levensmiddelen gebracht. De vrijwilligers hebben deze producten gesorteerd, zodat deze in kratten aangeleverd kunnen worden. Vanmiddag zal ook Isala Klinieken de door hun ingezamelde levensmiddelen naar de verzamellocatie bij PEC Zwolle brengen.

Armoedegrens

Duizenden mensen in Overijssel leven onder de armoedegrens. Veel kinderen gaan dagelijks zonder ontbijt naar school. Ontelbare gezinnen zijn aangewezen op hulp van de Voedselbank. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, zijn de Voedselbanken afhankelijk van giften en donaties. Helaas groeit het aantal gezinnen wat deze hulp hard nodig heeft. Daarom roepen we iedereen op om, met de feestdagen in het vooruitzicht, samen met PEC Zwolle United in actie te komen.

Acties

Door de regionale omroepen in Nederland, waaronder RTV Oost, is de actie ‘Samen voor de Voedselbank’ opgezet. In de gehele provincie worden verzamelingslocaties ingericht om zo veel mogelijk levensmiddelen in te zamelen. Ook PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, werkt hier graag aan mee. Maar dat kunnen we niet alleen….. Jij doet toch ook mee?

Vandaag vindt er bij het IJsseldelta stadion een grote inzamelingsactie plaats voor de Overijsselse Voedselbanken. Van 10.00 tot 19.00 uur staan wij klaar om de levensmiddelen van het speciale boodschappenbriefje in ontvangst te nemen. Dit lijstje en meer informatie over de actie vind je op www.pecselfie.nl.

Alle hulp is welkom

Tot vanavond 19.00 staan er vrijwilligers klaar om de levensmiddelen in ontvangst te nemen. Het speciale boodschappenbriefje met de levensmiddelen die nodig zijn voor de Voedselbanken is hieronder te vinden.

Pecselfie
Actie Voedselbank
Actie voor de Voedselbank bij PEC Zwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button