Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Into the Summer’ en ‘Infection’ nieuwe dancefestivals Wijthmenerplas

Organisatie niet bang voor lage bastonen

Zwolle – Er komen nieuwe dancefestivals in Zwolle. Naast de al bestaande dance-evenementen Kingdance en Dance4Liberation staan ook twee nieuwe events op de agenda voor 2020. Het gaat om Into the Summer en waarschijnlijk Infection. Beiden hebben ze als festivallocatie de Wijthmenerplas.

Into the Summer wordt georganiseerd door Jasper de Jel en Roel Wildenburg van Universe Events. “Zaterdag 20 juni verwachten we zo’n 4.000 bezoekers aan de Wijthmenerplas. Het is de eerste keer, dus je moet altijd even aftasten”, aldus Jasper over de bezoekersaantallen. De bezoekers kunnen rekenen op minimaal drie podia. Misschien zelfs vier, maar die laatste is nog niet helemaal zeker, volgens de organisatie. Op de mainstage kan het publiek EDM verwachten. Verder is er een hardstyle-tent en een techno-tent. “We willen de jongeren van Zwolle de gelegenheid geven om naar een dancefestival te kunnen gaan in de omgeving, want die is er simpelweg niet, behalve Dance4Liberation.”

Bastonen

Bang voor klachten van de buurt is De Jel niet. Wij werken samen met een professioneel geluidsbedrijf. Zij kunnen het geluid heel goed richten waardoor ook de bas-tonen na een meter of 75 veel minder worden. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat er zo weinig mogelijk overlast is.” De organisatie van ‘Into the Summer’ heeft vooraf al geluidsmetingen gedaan om te kijken of het haalbaar is om binnen de geluidsnormen te blijven. “Ik denk dat de bezoekers een goeie ervaring krijgen wat betreft muziek en geluid en dat de omwonenden zo weinig mogelijk overlast ervaren.”

De buurt, die in het verleden veel bezwaar heeft gemaakt tegen festivals vanwege het geluid, wordt door de organisatie vooraf uitgenodigd op een informatiebijeenkomst. “We zijn op de hoogte van het verleden. En we weten dat de bewoners dat als vervelend hebben ervaren. Dus daar willen wij zo goed mogelijk mee om gaan.”

Op 19 september staat vooralsnog het festival ‘Infection’ op de kalender. Het is echter nog niet helemaal zeker dat deze ook doorgaat.

Verder kunnen de Zwollenaren ook volgend jaar weer genieten van een goed gevulde evenementenkalender met onder andere de Bruisweken voor nieuwe studenten, het Straatfestival, de intocht van Sinterklaas het Bevrijdingsfestival en het IJsbeeldenfestival.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button