Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Onderwijs staakt op terrein IJsselhallen in Zwolle

Zwolle – Vandaag bleven er 4200 scholen dicht in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. In Zwolle waren het er 42. Rond één uur vanmiddag verzamelden de leraren, ondersteuners en schoolleiders zich in Zwolle op het parkeerterrein van de IJsselhallen . Een uur lang was daar het mobiele podium aanwezig van de onderwijsbond AOb.

AOb-vice voorzitter Eugenie Stolk is aanwezig om de menigte toe te spreken over het enorme lerarentekort dat steeds erger wordt:  “Er zijn nu al klassen die maar vier dagen per week les krijgen. Er zijn scholen die dicht gaan omdat er geen leraren zijn. In het voorgezet onderwijs vallen heel veel lessen uit. Er moet gewoon meer geld bij om meer mensen aan te trekken.”

De vakbondsvrouw pleit ervoor om structureel geld vrij te maken en in het investeringsfonds ook het onderwijs mee te nemen. Het onderwijs strijdt al meer dan 2 jaar voor meer geld, zodat docenten meer aandacht kunnen besteden aan leerlingen in plaats van de vele administratieve taken erom heen.

Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os
Foto © Matthijs van Os

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button