HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWandelenZorg & Welzijn

In beeld: Hardlopers en wandelaars halen 46.500 euro op tijdens MS Motion Zwolle

Zwolle – Ruim driehonderd deelnemers droegen zondag hun steentje bij in de strijd tegen MS. Zij deden mee aan MS Motion Zwolle, het hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds. Samen haalden de deelnemers tot nu toe een bedrag van 46.500 euro op. De donaties kunnen nog steeds binnen komen, dus het bedrag loopt nog verder op.

MS Motion is een sponsorevenement voor jong en oud. Met de opbrengst financiert het Nationaal MS Fonds onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. In dit onderzoek bekijken onderzoekers of MS door veranderingen in de darmflora beïnvloed kan worden, waardoor klachten misschien verdwijnen of het verloop van de ziekte verandert. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal mensen met MS blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en elk jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

MS Motion Zwolle

Deelnemers konden kiezen voor verschillende afstanden en disciplines; vijf of tien 10 km wandelen of hardlopen. MS heb je nooit alleen en daarom zetten families, vrienden en collega’s die iemand met MS kennen een sportieve prestatie neer. Ook mensen met MS liepen mee en dat leverde soms emotionele momenten op.

“Ik doe mee met MS Motion, omdat ik zelf MS heb en mijn zus Hanneke ook. We weten allebei nu drie jaar dat we MS hebben. In 2017 kon ik door een aanval van de ziekte niet meer lopen. Met behulp van therapie probeer ik nog steeds het beste uit mijzelf te halen,” vertelt Henrike Banis. “En vandaag is het mijn zus en mij gelukt om vijf km te wandelen. Een prestatie waar we trots op zijn, maar waarmee we vooral hopen nog meer geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte MS.”

Hardloper Herman Bruins komt als eerste binnen op de 10 kilometer.

Back to top button