Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolle krijgt opvanglocatie slachtoffers mensenhandel

Den Haag / Zwolle – In Zwolle komt dit jaar nog een extra opvanglocaties voor slachtoffers van mensenhandel die kampen met complexe zorgvragen, zoals psychische problemen, een verslaving of een verstandelijke beperking. Ook in vier andere gemeenten komen soortgelijke opvanglocaties. Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport creëert hierdoor in totaal 36 nieuwe opvangplekken.

Met deze maatregel pakt het kabinet het geconstateerde tekort aan speciale opvangplekken voor deze mensen aan. In het Regeerakkoord was hiervoor al 2 miljoen euro per jaar beschikbaar gesteld. De Zwolse opvanglocatie wordt verzorgd door stichting Kadera. Deze zorgaanbieder is geselecteerd door de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De vier andere locaties komen in Almere, Alkmaar, Amsterdam en Rotterdam en Zwolle.

In 2018 bleek uit onderzoek van het Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel en de Universiteit van Tilburg dat er grote behoefte is aan opvangmogelijkheden voor slachtoffers van mensenhandel met complexe zorgvragen.

Het instellen van extra opvangplekken is een maatregel uit het programma ‘Samen tegen mensenhandel’.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button