112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

(Update 00:54)IJzel ontregelt verkeer in noorden

 

Update 00:54 – Zwolle – de situatie op de snelwegen verslechterd snel, ondanks het weinige verkeer gebeuren er toch nog veel aanrijdingen. Voornamelijk vrachtwagens die van de weg afglijden. Er wordt op dit moment nog steeds volop gestrooid door rijkswaterstaat, echter het wordt door het weinige verkeer niet ingereden. De VID noemt de situatie op dit moment chaotisch en zeer gevaarlijk. het belooft weinig goeds voor de ochtendspits.

Update 00:31 – Zwolle – De snelwegen zijn op dit moment onbegaanbaar. Op de A28 vanaf Zwolle naar het noorden staat al meer dan 50 kilometer file. Ook de snelwegen A32 en A7 in het noorden zijn onbegaanbaar. Op de A7 bij Drachten zijn net twee vrachtwagens van de weg gegleden.

Het verkeer in het noorden van het land wordt maandagavond laat ontregeld door flinke ijzel. De VID raadt automobilisten af de weg op te gaan in het noordoosten. Vooral ten noordoosten van de lijn Texel – Enschede is de situatie simpelweg te gevaarlijk. Omdat het blijft ijs regenen valt er niet tegen te strooien.

Momenteel valt vooral in de Noordoostpolder, Drenthe en Friesland onderkoelde regen. De snelwegen zijn hier op uitgebreide schaal spekglad. Op de A6, A7, A28, A31, A37, N31 telde de VID sinds halverwege de avond al bijna veertig ongelukken. Op de A32 is de situatie het ergst: daar ging het op meerdere plekken fout. Toen een politieagent zijn auto op de weg zette om een ongeluk af te schermen, knalde een andere auto bovenop de politieauto.

Het aantal ongelukken in het noorden neemt nog altijd toe. Het gaat vooral om slippartijen en botsingen met blikschade. De ijzel breidt zich snel uit richting Groningen. Gelukkig is er steeds minder verkeer op de weg, maar tegelijkertijd is het een valkuil voor morgenochtend. Het strooizout kan niet ingereden worden.  De VID verwacht dan ook voor de ochtendspits morgen een hoop ellende.

Op de A32 is er geen doorkomen aan. Op verschillende plaatsen staat het verkeer zelfs stil. De Firestorm van Rijkswaterstaat zal proberen het wegdek ijsvrij te maken. Rijkswaterstaat heeft even overwogen snelwegen af te sluiten, maar dit is voorlopig van de baan.

 

 

 

Back to top button