Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

HV Duiven te sterk voor Zwolse handbalheren

Zondag 9 november 2014 mochten de heren van SV Zwolle Handbal op bezoek bij HV Duiven. Het tweede herenteam van Duiven zou een geduchte tegenstander zijn, aangezien deze de tweede plek ingenomen heeft in de competitie, met aardige cijfers. Het werd ook een stevige wedstrijd en Zwolle ging met ups en downs strijdend ten onder.

Met een eindstand van 28-19 bleek Duiven dit keer nog een maatje te groot. Duiven begon de wedstrijd explosief en verraste de Zwolse heren meteen met een openingsgoal. In de beginfase van de wedstrijd moesten de heren erg wennen aan explosieve en krachtige aanvallen van de thuisploeg. Zo werd een achterstand op het scorebord geconstateerd: 4-2. Doordat SV Zwolle toch probeerde zich staande te houden met af en toe afstandsschoten en enkele individuele aanvallen, konden de heren de aansluiting behouden. De afstand met Duiven bleef vrij constant en niet meer dan twee/drie doelpunten.

Hoewel het bij de Zwollenaren meerdere personen zijn, die het doel konden vinden, leek het bij de thuisploeg in dit stadium van de opbouwers te moeten komen. Met vooral de fysiek sterke opbouwspelers wisten de heren geen goed raad mee. Het fysieke, krachtige spel van deze spelers werden gecombineerd met snelheid en dat maakte het de verdediging zeer moeilijk. Zwolle miste de timing, kracht en felheid om deze aanvallen tegen te gaan. Hierdoor lukt het Duiven om een flinke voorsprong te nemen van 15-9. Dit is ook de stand waarmee de heren de rust in gaan.

In de pauze werd de nadruk gelegd, dat de fysieke en explosieve aanvallen alleen tegengehouden konden worden, door met z’n allen goed samen te werken. Hard werken. Alleen als collectief opereren geeft kans op betere vooruitzichten. De tweede helft begon weliswaar explosief voor de heren uit Zwolle, Rik Talens verraste de vers ingekomen keeper van Duiven met een kanonskogel. Daarop volgend werden een aantal snelle en af en toe goed aanvallen opgezet wat goede resultaten opleverde. Helaas wist SV Zwolle niet te voorkomen dat de tegenstander ook het net kon vinden. De achterstand van vijf á zes doelpunten konden niet vastgehouden worden.

Zodra het 20-14 werd, leek het een soort omslagpunt voor de mannen. Hoewel de Zwolse verdediging in het midden bepaalde aanvallers van Duiven goed onder controle had, bleef de thuisploeg creatief en speelden de aanvallen met succes uit, zodat ze meer en meer uitliepen. Dit gaf ook een bepaalde weerslag op het mentale vlak van de gasten.

Wat de vorige keren wel lukte, ontbrak het deze heren ditmaal de kracht om het omslagpunt te keren en zichzelf te herpakken om weer als collectief te handballen. Met frustratie of haast onder de leden werd er niet meer goed coördinerend gebald. In deze eindfase keek Zwolle tegen 10 doelpunten achterstand aan (26-16).

In de laatste fase mochten beide partijen nog een aantal keren het doel vinden, maar SV Zwolle kon de schade niet meer beperken dan het verschil te reduceren tot 9. De eindstand was 28-19 en de heren gingen zonder punten, maar wel met een extra ervaring naar huis.

Doelpunt makers:

Rik Talens 7

Bart Kroeze 5

Jelle van den Bos 2

Hans Kan 1

Luuk Broers 1

Mark Brijan 1

Patrick Dania 1

Robert ter Stege 1

Volgende week zondag 16 november gaan de heren op bezoek bij UGHV. Het tweede

herenteam verwacht SV Zwolle om 15:40 uur in Sporthal De IJsselweide te Ulft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button