Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Dames Handbal SV Zwolle verdelen punten met HHZD/Oortwijn Heino

Zondag 9 november stond de uitwedstrijd tegen de dames van HHZD uit Heino op het programma. HHZD stond na 4 wedstrijden met 0 punten onderaan, terwijl de dames van SV Zwolle uit 3 wedstrijden de volle 6 punten hadden gehaald. Na afgelopen seizoen wisten de dames van SV Zwolle dat HHZD, met een paar goede afstandsschutters en een goede cirkelloper, de punten niet zomaar cadeau zouden doen. Het zou dus tijdens deze wedstrijd ook weer hard werken worden.

HHZD begon de wedstrijd goed door direct het openingsdoelpunt te maken. De dames van SV Zwolle hadden een goed weerwoord en door een paar mooie doelpunten, namen ze een voorsprong van 1-3. De eerste helft tekende zich door slordig en traag spel van beide zijden, waarvoor meerdere tijdspel situaties tekenend waren.

Toch werden er van beide kanten ook nog goede doelpunten gemaakt. Aan Zwolle zijde was Despina goed op dreef vanuit de hoek. Aan de zijde van HHZD kwamen er meerdere doelpunten vanaf de opbouw en cirkel door nummer 10 en 12.  De stand liep vrij gelijk op via 4-4 en 8-8 naar een ruststand van 10-11 in het voordeel van SV Zwolle.

Nienke opende de score in de tweede helft, 10-12 kwam op het scorebord te staan. Helaas bleef het slordige spel de overhand houden, waardoor HHZD terug kwam tot een gelijkspel. Doordat SV Zwolle traag en zonder initiatief ging spelen, werd het zelfs 15-13 in het voordeel van HHZD. SV Zwolle wist dat er een tandje bij moest. Ze knokten zich terug.

Bij een achterstand van 18-15 moest er gevochten worden om aan deze wedstrijd punten over te houden. De laatste paar minuten wisten ze de stand terug te brengen tot een eindstand van 18-18. Geen verlies, al voelt dit echter wel zo!

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 14:10 uur zullen de meiden het opnemen tegen Hastu 1 in de BDG hal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button