Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Prijswinnend debuut Zwolse filmmaakster te zien in het Fraterhuis

Tussen liefde en dood met ‘Nena’

Het speelfilmdebuut ‘Nena’ van de Zwolse Saskia Diesing is ook in november (19 nov. 16.30 uur) te zien in het Fraterhuis. Het drama werd eerder dit jaar bekroond met het Gouden Kalf voor de beste regie en de beste actrice.

Het is de zomer van 1989. Terwijl in Berlijn de Muur wankelt wordt de 16-jarige Nena tussen blije en ongelukkige emoties heen en weer geslagen. Aan de ene kant ontmoet ze haar eerste grote liefde, Carlo. Maar ze wordt ook geconfronteerd met de zelfmoordpoging van haar invalide vader Martin, die haar tot op het bot krenkt.

IJzersterk debuut

Met ‘Nena’ debuteert de in Zwolle woonachtige Saskia Diesing in de filmtheaters. Eerder regisseerde zij enkele korte tv-films en een aantal tv-programma’s. De jury van de Gouden Kalveren vond haar debuut zo sterk dat het werd bekroond voor de beste regie. Hoofdrolspeelster Abbey Hoes ontving de prijs voor beste actrice.

‘Nena’ gaat op 21 november om 16:30 uur in première in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Gerelateerde artikelen

Back to top button