KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Hoe zit het met de energiecompensatie voor kwetsbare huishoudens?

Zwolle – De gemeente Zwolle spant zich maximaal in om financiële problemen ten gevolge van het
energietekort voor inwoners op te lossen. Dat blijkt uit een nota die de wethouders Michiel van Willigen en Gerdien Rots sturen naar de gemeenteraad van Zwolle.

De energieprijzen zijn in 2022 enorm gestegen door de oorlog in Oekraïne en de wens tot grotere onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Het Rijk heeft een belangrijk deel van deze gestegen prijzen opgevangen met maatregelen zoals verlaging van de energiebelasting en de energiecompensatie ad € 190.

De gemeenteraad vraagt nu om initiatieven in de stad te ondersteunen, te vergemakkelijken en te communiceren zodat het beschikbaar gestelde geld lokaal kan worden ingezet voor de ondersteuning van kwetsbare gezinnen.

Websites

Er zijn in de stad vele lokale initiatieven. Sommige daarvan zijn in samenspraak met de gemeente Zwolle ontwikkeld zoals Zwolle deelt warmte”. Hierop kunnen mensen die hun toeslag niet nodig hebben het geld storten ten behoeve van anderen. De gemeente onderschrijft dit initiatief onder andere door te communiceren op de eigen website (Veel Zwollenaren doneren energiecompensatie | Gemeente Zwolle).

Storten hierop kan via de website van de PKN.

Ook de gemeente zelf is actief op dit terrein. Zie daarvoor onder andere de samenwerking met de Stichting voor elkaar Zwolle de actie “Warm Thuis” voor energiebesparing. (Warm Thuis Zwolle | Iedereen in Zwolle een warm thuis).

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button