KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Gemeente wacht op rijk bij ondersteuning blokverwarmers

Zwolle – De gemeente Zwolle vindt het van belang om huishoudens met blokverwarming te ondersteunen in hun energiekosten. Echter wacht zij daarbij op een regeling vanuit de rijksoverheid. Dat blijkt uit een nota die wethouder Michiel van Willigen stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Het is nog onduidelijk hoe huishoudens met blokverwarming gecompenseerd zullen worden voor de energiekosten, doordat zij geen gebruik kunnen maken van het energieplafond. Het Zwols college van burgemeester en wethouders is hiervan op de hoogte.

De Rijksoverheid is bereid tot het bieden van bescherming aan huishoudens met een Blokverwarming. Men weet op dit moment nog niet exact hoe men de bescherming vorm gaat geven (Prijsplafond voor gas, stroom en stadsverwarming | Koopkracht | Rijksoverheid.nl).

Aantal huishoudens in Zwolle

Het college is niet nauwkeurig geïnformeerd over welke appartementencomplexen in Zwolle met blokverwarming verwarmd worden. Ze heeft de vraag uitgezet bij woningcorporaties en de netbeheerder. In Zwolle gaat het om circa 8% van de huishoudens wat ca 4.700 huishoudens zijn met 10.500 inwoners.

Zij moeten niet wezenlijk anders behandeld worden dan bewoners van panden die op een meer zelfstandige
wijze worden verwarmd, vindt het college.

Het college vertrouwt erop dat het Rijk samen met andere partijen een deugdelijke en werkbare regeling produceert. Het college is daarom nog niet bereid om extra activiteiten uit te voeren voor huishoudens met
blokverwarming. Indien op enig moment blijkt dat inwoners in ernstige problemen komen kan de inzet
van bijzondere bijstand worden overwogen.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button