Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Heren 1 SV Zwolle Handbal vond gelijke tegenstander in de heren uit Heeten

De handbalheren van SV Zwolle hebben hun gelijke gevonden in het thuisduel tegen de mannen uit Heeten. Een spannende, maar af en toe rommelig ogende, wedstrijd toonde hoe beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het scorebord toonde bij eindsignaal een eindstand van 21-21.

Afgelopen week waren de Zwolse heren als collectief goed bezig geweest in de laatste fase van die wedstrijd. Met diezelfde insteek en mentaliteit wilden de mannen ook deze wedstrijd beginnen. Heeten is in het verleden altijd een geduchte tegenstander gebleken. Ook afgelopen seizoen hebben de twee teams elkaar moeilijk proberen te maken in het bekertoernooi. Dus focus en fanatiek zijn is het devies.

Dit was ook het geval, want Zwolle begon de wedstrijd vrij assertief en nam het heft in handen. In korte tijd mocht Heeten tegen een achterstand kijken van 1-4, door Luuk Broers, Rik Talens en Bart Kroeze. Op het eerste oog leken de mannen de voorsprong vast te houden, echter tegen het einde van de eerste helft, waren de Zwollenaren toch gaan verzwakken.

Het begon eigenlijk al na een kwartier spelen dat de Heetenaren bij begonnen te trekken. De gasten konden zelfs gelijk komen met 8-8, door goede aanvallen uit te spelen. Zowel van de flanken als van de opbouwers konden de aanvallen niet gestopt worden. Zo werd een voorsprong vergeven en zelfs omgezet naar een achterstand van 10-15, wat ook de ruststand was.

De heren gingen de rust in en kregen weer een peptalk van trainer Erwin van der Meij. Met de nodige aanwijzingen op zak, gingen de heren weer het veld op. Het gebrek aan focus en fanatisme moest in de kleedkamer achter gebleven zijn, want SV Zwolle begon de tweede helft weer met hernieuwde kracht en moed.

De eerste minuten van deze helft leek een kopie van de eerste helft, zo trof de thuisploeg wederom vier maal het doel en de gasten één maal. Op deze manier kon Zwolle het gat steeds meer dichten. Ook bleven de twee teams elkaar in evenwicht houden en zochten telkens het doel op. Uiteindelijk bleek er slechts drie punten verschil te zitten tussen de tegenstanders.

Op een gegeven moment beleefde SV Zwolle een soort opleving. De verdediging werd verstevigd en de aanval ging razend snel. Echter af en toe iets te fel, zodat de afwerking daar onder leed. Ondanks het rommelige en haastige spel konden de heren in de laatste minuten toch het gat dichten. De gelijkmaker was nabij! Met nog een paar minuten te spelen was de stand op 20-20 gekomen.

Beide teams wilden het winnende doelpunt maken, maar slaagden er niet in hun hoofd koel genoeg te houden. Wanneer Zwolle toch de voorsprong pakte, werd dat door Heeten kort daarna genadeloos afgestraft met een verrassend schot.

Mede dankzij het fantastische keeperswerk van Arno te Wiele, bleef de eindstand op 21-21. SV Zwolle had er meer uit kunnen halen, maar liet de kansen liggen door net niet zuiver genoeg te zijn.