Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video opdracht van YesR! laat vandaag honderden Zwolse scholieren water drinken

Een dag zonder vlees, geen frisdrank maar water, eten wat er uit je eigen land komt. Zomaar drie van de uitdagingen die de scholieren uit het voortgezet onderwijs in de regio Zwolle deze week aangaan. Leerlingen van onder andere het CCC, Het Celeanum en Greidanus zijn deze week helemaal bezig met het landelijke project Seven Days of Feedback. Een project om jongeren bewust te maken van wat ze eten en ze aan te zetten om te bewegen.

De scholieren zijn bloedfanatiek. Met de speciale app kun je inchecken en krijg je opdrachten of een video boodschap over eten en bewegen. En dat allemaal in een hele trendy setting. Vandaag is er een pep talk van YesR!: Today we drink water. so just drink that! YesR drinkt zijn water graag met citroen en roept iedereen op om op Twitter zijn favoriete smaak te sharen. En dus is vandaag iedereen aan het water.

Met het inchecken en het uitvoeren van uitdagingen verdienen de leerlingen punten. En die gaan dan weer door naar het scoretotaal van de school. De 5 beste scholen in Nederland krijgen een speciaal concert in de Heineken Music Hall. Het Carolus Clusius College doet het heel goed. Ze staan op dit moment op de 6e positie in het landelijke totaal.

Op het Celeanum is Gerard Top, docent lichamelijke opvoeding,  initiatiefnemer van het project “We zijn bij ons op school al langer bezig met bewegen en gezonde voeding. Deze nationale gezondheidswedstrijd past daar uitstekend in.” De leerlingen zijn bloedfanatiek: al ruim 300 hebben de speciale app op hun telefoon gedownload en gaan de uitdaging aan.

De leerlingen vinden het erg leuk om mee te doen, al is het niet alleen vanwege een gezonde levensstijl of een betere leefomgeving. Myrthe uit klas 2: “Ik wil heel graag naar de HMH, dus ik ga extra mijn best doen!” Top vindt dat prima: “Ook al doen ze alleen mee om naar de HMH te gaan, ze worden zich in deze week toch meer bewust van hun levensstijl en gezonde voeding. En dat is ons doel.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button