KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Hendrik Groen; het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar in Odeon Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 25 maart is Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar te zien in Schouwburg Odeon. Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar Zwolse theaters. Wederom belooft dit een grappige en aangrijpende voorstelling over het ouder worden, vol met nieuwe belevenissen! Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.

Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen

Na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord moet Hendrik Groen constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden. Naast Beau Schneider en Britte Lagcher spelen onder andere ook Nikkie Kuis en Leendert de Ridder in deze voorstelling.

Toneelschrijver Jibbe Willems: “Ik vond het bewerken van Opgewekt naar de Eindstreep troostrijk. Ik herken mijn overwegingen en twijfels over het (echt) ouder worden in de reflecties van Hendrik Groen en put tegelijkertijd hoop uit zijn perspectief. Zijn pogingen in goede banen te lijden wat onvermijdelijk is – verlies van grip en decorum, een vorm van sterven bij leven – is helder, zowel grappig als pijnlijk, en zeer aangrijpend.”

Samenwerking Theaters Regio Zwolle

De eerste stappen zijn gezet en de tien theaters in Regio Zwolle werken nu intensief samen op het gebied van o.a. programmering, marketing en bedrijfsvoering. De voordelen van deze samenwerking zijn onder andere dat het theaterpubliek daardoor meer keuze heeft.

Bestel kaarten voor Hendrik Groen bij Theaters Regio Zwolle

wo 11 jan: www.schouwburgogterop.nl Meppel
vr 20 jan: www.theater-voorhuys.nl Emmeloord
vr 17 feb: www.voorveghter.nl Hardenberg
za 25 feb: www.detamboer.nl Hoogeveen
do 09 mrt: www.meerpaal.nl Dronten
do 23 mrt: www.demeenthe.nl Steenwijk
za 25 mrt: www.zwolsetheaters.nl Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button