KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Help terreinbeheerder Jeroen

Zwolle – Terreinbeheerder Jeroen Buunen van Landschap Overijssel heeft een megaklus te klaren: duizenden bloembollen planten op landgoed Soeslo in Zwolle. Dat kan hij niet alleen. Kom jij hem helpen aanstaande zondagmiddag 26 november?

Op Soeslo gaan deelnemers insecten – en daarmee ook vogels – een groot plezier doen met deze actie. Als die duizenden bollen in het voorjaar uitkomen, leveren ze veel te eten op voor alle insecten. De bollen zijn zo gekozen dat ze bloeien in de periode waarin er nog weinig ander voedsel beschikbaar is voor ze. En als insecten het goed hebben, dan hebben ook veel vogels het goed. Zij smikkelen immers van die kleine kruipers en vliegers. Zo geven we de biodiversiteit een boost.

Bloemenzee

Tegelijkertijd herstellen we zo het historische landgoed. Het gaat er weer uitzien zoals het in de 19de eeuw was ingericht. Stinzeplanten, zoals de bolgewassen die nu de grond ingaan, hoorden daarbij. Sinds de 16de eeuw werden deze voorjaarsbloeiers aangeplant bij landhuizen, buitenplaatsen en kastelen. Door deze actie kunnen wandelaars in het voorjaar weer genieten van de bloemenzee rondom het voorname huis.

Meedoen

Bloembollen planten is handwerk. Voor die duizenden bollen hebben we dus heel veel handjes nodig. Kom Jeroen helpen! Neem je buren en familie mee: vader moeder, opa, oma en de kinderen. Iedereen vanaf 9 jaar kan meedoen!

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten bij Natuurwerkdag 26 november. Dan zorgt Landschap Overijssel voor voldoende gereedschap en iets warms te drinken.

Ben jij al donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,00 per maand.

Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Gerelateerde artikelen

Back to top button