Koningsdag 2016MuziekNieuws uit Zwolle

Hedon verzorgt koninklijk festival in Zwolle

Zwolle – Woensdag 27 april viert Zwolle samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima de hele dag feest. De gemeente heeft Hedon gevraagd om een deel van het muzikale programma van de koninklijke route te verzorgen en het Zwolse poppodium maakt nu bekend dat op deze heuglijke dag een fantastische line-up is samengesteld.

Niemand minder dan Typhoon zal met zijn band onder de noemer Typhoon & Friends een optreden geven op het Broerenkerkplein in het bijzijn van de koninklijke familie. Welke vrienden hij meeneemt is nog even een verrassing, maar gezien de reputatie van Typhoon kan dit op voorhand als één van de hoogtepunten gezien worden.

Vervolgens zullen er de gehele dag optredens zijn op het intieme festivalterrein op het Broerenkerkplein. Onder andere Dazzled Sticks en Causes zijn inmiddels bevestigd en meer namen zullen spoedig volgen. Dazzled Sticks is de samenwerking tussen Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) en Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds). Causes is een indiepop band met Engelse en Nederlandse muzikanten bekend van o.a. megahit ‘Teach Me How To Dance With Me’.

Aan het begin van de route zijn het de jongeren van de Fakkelteit die momenteel een bijzondere act aan het voorbereiden zijn. De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Hedon, waarbij jongeren onder aanvoering van o.a. Rico (Opgezwolle) aan de slag kunnen met hiphop / rap.

Meer informatie over Koningsdag in Zwolle is te vinden op koningsdag.zwolle.nl. Voor informatie over de festiviteiten op het Broerenkerkplein kan je ook terecht op www.hedon-zwolle.nl.

fotograaf Joost Jansen
fotograaf Joost Jansen

Gerelateerde artikelen

Back to top button