HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Koningsdagloop van Apeldoorn naar Zwolle

Zwolle – Op Koningsdag, woensdag 27 april 2016, wordt de Koningsdagloop georganiseerd. Het betreft een feestelijk hardloopevenement met start voor de Jacobus Fruytier scholengemeenschap in Apeldoorn en finish bij On Campus in Zwolle. Oftewel een sportieve activiteit die uitstekend past bij Koningsdag, zeker gezien het feit dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 27 april naar Zwolle afreizen om Koningsdag te vieren.

42,2 kilometer met 4 wisselstroken

Het startschot voor de Koningsdagloop wordt op Koningsdag om klokslag 9.00 uur voor de Jacobus Fruytier scholengemeenschap gelost. Deelnemen aan de Koningsdagloop kan individueel of in een team van twee of (maximaal) drie personen. In het geval van een drietal gaat er één loper van start en fietsen de andere twee teamleden mee. In het parcours van 42,2 kilometer zitten in totaal vier wisselstroken, waar gewisseld kan worden van hardloper. Wisselen op de aangewezen locaties is echter niet verplicht. Aangezien de start van de Koningsdagloop in Apeldoorn plaats heeft, kunnen deelnemers uit Zwolle en omgeving op dinsdag 26 april, een dag van tevoren, hun fiets al inleveren bij On Campus in Zwolle.

7.30 bus naar Apeldoorn

On Campus bevindt zich op de campus van Hogeschool Windesheim en is een multifunctionele sportaccommodatie met onder andere drie zwembaden, een fitnessruimte, klimmuur, judozaal en veertien sportzalen. Van daaruit worden de fietsen naar Apeldoorn vervoerd. Bij On Campus kunnen de deelnemers op Koningsdag om 7.30 uur ook in de bus stappen voor vertrek naar de startlocatie in Apeldoorn. Inschrijven voor de Oranje gekleurde Koningsdagloop van Apeldoorn naar Zwolle is mogelijk via www.koningsdagloop.nl. Deelname kost 25 euro per persoon. Het transport van de fiets kost 5 euro en voor de busreis van Zwolle naar Apeldoorn wordt eveneens 5 euro gevraagd. De hardlopers uit Apeldoorn en omgeving kunnen voor de omgekeerde weg eveneens gebruik maken van het transport, tegen dezelfde tarieven.

Oranje Fonds

De opbrengst van de Koningsdagloop gaat – na aftrek van de kosten – naar het Oranje Fonds. Het fonds is in 2002 ontstaan als huwelijkscadeau van alle Nederlanders voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het Oranje fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Door de steun van het fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. De deelnemers aan de Koningsdagloop kunnen er geheel vrijblijvend voor kiezen om – naast de inschrijfkosten – geld te doneren aan het Oranje Fonds. De hardloper of het hardlopende team met de grootste donatie ontvangt na afloop een mooie prijs. Verder staat er in Zwolle ook een prijs klaar voor de mooist versierde deelnemer (inclusief fiets). En uiteraard zijn er prijzen voor de winnaars van de Koningsdagloop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button