Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle verwelkomt Lennart Thy

Zwolle – Lennart Thy versterkt per direct PEC Zwolle. De 26-jarige spits tekent een contract voor anderhalf jaar en voegde zich tijdens het trainingskamp al bij de selectie. Na de komst van Pelle Clement, is Thy de tweede winterse versterking voor de club.

De Duitser heeft een verleden bij onder andere Werder Bremen, FC St. Pauli en VVV-Venlo. Voor de Limburgers speelde hij vorig seizoen 34 officiële wedstrijden, waarin hij acht keer het net wist te vinden en zes assists in huis had. Tot vorige maand stond Thy onder contract bij het Turkse Erzurumspor, waar hij zijn contract liet ontbinden.

Sinds vorige week zaterdag traint de aanvaller al mee met de Blauwvingers. Ook maakte hij zijn opwachting in de oefenduels met 1. FC Nürnberg en Bayer 04 Leverkusen. Zijn officiële presentatie liet echter tot maandag op zich wachten, aangezien Thy nog niet was vrijgegeven door de Turkse voetbalbond.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Met Lennart halen we een ervaren speler binnenboord. Hij heeft 345 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam en kent dan ook de klappen van de zweep. Tevens maakte hij in onze gesprekken en eerste trainingsmomenten een ontzettend gretige indruk en verbreden we met zijn komst de mogelijkheden en concurrentie in de voorhoede.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button