HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren van Travelbags/HV Zwolle kampioen na winst op Donar

Zwolle – Afgelopen zondag behaalden de handbalmannen van Travelbags/HV Zwolle onder het toeziend oog van een bomvolle sporthal, gevuld met meegereisd publiek, de winst op Donar. De winst met einduitslag 17-29 betekende ook dat de kampioenschap binnen is gehaald. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn de Zwollenaren niet meer in te halen door de concurrentie.

Op het sportpark Het Hoge Laar verzamelden de heren zondagochtend. Tezamen met heel veel enthousiaste supporters vertrokken de heren in een super volle bus richting Hengelo. Daar aangekomen bleken naarmate van tijd steeds veel meer HV Zwolle aanhangers binnen te stromen. De vele steun getuigde van veel vertrouwen in de Zwolse formatie.

Vertrouwen hadden de heren zelf ook, maar af en toe trokken sommige mannen er toch wat strakke koppies. Er heerste een lichtelijk gespannen sfeertje, wat afgewisseld werd met wat ontspanning en wat geintjes onder de jongens. Het team had er zin in en kleedde zich op tijd om en bereidde zich goed voor.

Na het fluitsignaal startte de Zwolse ploeg zichtbaar gefocust, doch wat voorzichtig in aanpak. Het was geen vliegende start van de heren en daardoor liep het gelijk op in de eerste helft. Instructies aan het team werden opgevolgd, maar mocht wel scherper worden. Zowel in de aanval als in de verdediging. Met nog een paar seconden op de klok was het gelijk spel en kon Lesley Rigter uitbreken, een lange bal ontvangen, zich vrijlopen en gooide snoeihard… op de lat! Helaas, de ruststand bleef 10-10.

In de rust werden oppeppende woorden gebruikt door coach Daniëlle ter Haar en trainer Frans Ruth. Technische mankementen werden uitgelicht en rechtgezet. Kansen en tactiek werden besproken. De mannen waren er weer klaar voor. Met de lichamen nog vol vuur kwamen de strijders het veld weer op.

De tweede helft werd de helft van kampioenen, want op dat moment brandde het vuur bij een ieder zo hard dat het publiek dat ook gevoeld moest hebben. Het team was er voor elkaar, deed een stap extra en streed voor elkaar. De combinaties lukten, lange ballen kwamen aan, rebounds werden benut en de heren speelden de bal goed uit. Ook de verdediging stond als een blok. De eerste golf werd goed afgehouden, maar als dat onverhoopt niet lukte, was er altijd nog een goede rugdekking. Er werd goed gecommuniceerd, gekeken en de tegenstanders werden gedwongen andere acties te ondernemen dan ze initieel wilden. Ook daar konden de heren antwoord op geven.

Halverwege de tweede helft liepen de Zwollenaren steeds meer uit. Zo leek het steeds meer een zekerheid te zijn dat de winst binnen te halen valt. Met vleugels op de rug konden de hoek- en cirkel spelers steeds beter en sneller uitbreken en het doel vinden. Donar kon het uiteindelijk niet meer bijbenen, maar bleven fanatiek en sportief de strijd leveren. Tot aan het eind bleef Zwolle de wedstrijd naar zich toe trekken. Met nog 20 seconden te gaan zetten de heren nog een laatste aanval op. Rik Talens werd gevaarlijk geacht en zette de druk op, maar speelde een lange bal en lanceerde Igor Klomp. Helaas uit balans gebracht kon deze de bal net niet goed afvuren, maar aan de andere kant kon Lesley Rigter de weerkaatste bal afvangen en deze in de laatste seconden toch nog in het doel plaatsen!

In euforische staat waren de heren na het horen van het eindsignaal. Er werd gesprongen, gezongen en gehost. Het publiek ontplofte! Na het officiële afscheid werden de felicitaties in ontvangst genomen en kon er gefeest worden. De heren mochten vele handjes, zoentjes en knuffeltjes ontvangen van aanhang, vaste supporters, familie, vrienden, clubgenoten, bestuur en zelfs een aantal teams die meegereisd zijn. Er zijn zelfs wedstrijden verplaatst/vervroegd, zodat die teams ook als supporters mee konden.

Aankomende zondag zullen de heren het derde team van AES Arnhem thuis ontvangen. Aanvang is om 14:40 uur in Sporthal Zwolle Zuid.

Doelpunten:
Lesley Rigter 7
Rik Talens 5
Erwin van der Meij 4
Robert ter Stege 4
Bart Kroeze 3
Hans Kan 2
Mark Brijan 1
Luuk Broers 1
Jordy Hendriks 1
Igor Klomp 1

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Controleer ook
Close
Back to top button