EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bijzondere schoenenwinkel De Schoenenfabriek is failliet

Zwolle – De bijzondere schoenenwinkel De Schoenenfabriek is failliet. Eigenaar Berend Ziengs heeft dinsdag zelf het faillissement aangevraagd van de winkelketen. Een te snelle groei en een te grote voorraad zou de reden zijn voor het faillissement. De bank heeft daarom de kredieten bevroren. In Zwolle heeft De Schoenenfabriek een filiaal in de Diezerstraat.

In totaal heeft het bedrijf 4 winkels. Naast Zwolle zitten ze in Assen, Leeuwarden en Groningen. De winkels blijven voorlopig open om de voorraden te kunnen verkopen. Zo bestaat er een grotere kans op een overname. Inmiddels hebben zich een aantal gegadigden gemeld voor de overname bij curator Pieter Lettinga. De winkels stonden bekend om hun voorkeur voor opvallende schoenen en de industriële inrichting.

In 2015 won De Schoenenfabriek nog een Dutch Retail Experience Award voor de beste winkelbelevenis. De keten werd toen nog als voorloper gezien omdat ze in een verzadigde markt toch een authentiek en verfrissend concept wist neer te zetten.

Eigenaar Berend Ziengs is de zoon van Bert Ziengs, die samen met zijn broer Henk de winkelketens Ziengs Schoenen en Scapino groot maakte.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button