EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Solar team hoopt op 7e wereldtitel door bouw zonneauto bij Polymer Science Park Zwolle

Zwolle – Dinsdagochtend vond in het Polymer Science Park in Zwolle de aftrap plaats voor de bouw van de nieuwe zonneraceauto. De Nuna9 wordt ontworpen en gemaakt door studenten van de TU Delft en zal worden ingezet tijdens de Solar race in Australië.

Montessorischool Zwolle

Vijftien kinderen, van de Montessorischool Zwolle hielpen het team aan inspiratie voor het uiteindelijke ontwerp van de bestickering van de auto. Burgemeester Henk Jan Meijer zette het productieproces in gang door het eerste stukje koolstofvezel af te knippen.

33527664146_5874a72610_c

Polymer Science Park

De studenten  hebben In het Polymer Science Park een aparte ruimte opgezet waar ze de komende maanden bouwen aan de zonneraceauto. Ze hopen in oktober in oktober in Australië opnieuw de wereldtitel in de wacht te slepen.

Dit jaar roept het team  héél Nederland op om hen te helpen de concurrentie voor te blijven

Het Nuon Solar Team bestaat uit zestien leden. Daarnaast krijgt het team veel hulp van partners en oud-teamleden. Dat komt goed uit, want de concurrentie is de afgelopen jaren veel sterker geworden. Dit jaar roept het team dan ook héél Nederland op om hen te helpen de concurrentie voor te blijven, en de titel weer naar Nederland te brengen.

Zes keer wereldtitel

Het Nuon Solar Team verdedigt half oktober de wereldtitel zonneracen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. De Delftse studenten wonnen tot nu toe zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button