HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle weer met beide benen terug op aarde

Al vrij vroeg in het seizoen werd er genoemd dat de heren van Travelbags HV Zwolle dit seizoen wel eens (met overmacht) kampioen zouden kunnen worden. Supporters, pers maar ook zeker de Zwolse mannen hadden er vertrouwen in en tot twee weken geleden was het team nog ongeslagen.

Vorige week in Zevenaar tegen OBW verloren de mannen van coach Ter Haar hun eerste pot. Op de trainingen is uitgebreid gesproken over de nederlaag en werd vol vertrouwen uitgekeken naar de lastige wedstrijd tegen het sterke team (uit) Duiven.

De opdracht voor aanvang van de wedstrijd was duidelijk, Duiven had maar één (keeper)wissel dus op tempo spelen, doorwisselen, Duiven kapot lopen en vervolgens twee punten bijschrijven en weer een stap dichterbij het kampioenschap zijn. Een opdracht, die goed uitvoerbaar zou moeten zijn, want los van de vier wisselspelers op de bank, mochten de Zwollenaren ook de Fries Sjouke Attema van Heren 2 lenen voor deze belangrijke wedstrijd. Als er door de trainer en coach Fries is gesproken in de kleedkamer in plaats van gewoon Nederlands is voor velen een stuk meer duidelijk over de wedstrijd want gastspeler Sjouke was de enige speler die een voldoende verdiende.

In de wedstrijd kwam het team collectief te kort. Spelers en coach hielden zich niet aan de vooraf afgesproken opdrachten, waardoor de Zwollenaren vanaf de eerste minuut achter de feiten aanliepen. Een paar momenten kwam het team iets dichterbij Duiven en na de rode kaart van de cirkelloper van Duiven werd er gehoopt op een ommekeer in de wedstrijd. De ervaren mannen uit Duiven lieten zich de kop niet gek maken en bleven het spel vertragen, een speelstijl waar de doorgaans snelle jongens van Zwolle niet mee om kunnen gaan, zo ook nu weer. Na 60 minuten spelen stond de teller op 21-24 waardoor de voorsprong op de nummer 2 nog maar 4 punten bedraagt.

Na de wedstrijd diende zich een volgende dieptepunt aan, wel vooraf bekend overigens, Bart Kroeze gaat de heren van Travelbags HV Zwolle per direct verlaten in verband met de overstap naar een ander team, namelijk het team van Defensie, een aderlating.

Na het afscheid van Kroeze knalde het even flink in de kleedkamer, maar zoals het hoort in een echt team kwam een ieder de kleedkamer uit met de neuzen dezelfde kant uit. Een dip is vervelend, maar soms nodig om weer met beide benen op de aarde te staan.

Twee weekenden zonder wedstrijden zal de Zwolse formatie waarschijnlijk goed doen om vanaf zondag 5 maart weer vol gas te gaan in de race om het kampioenschap.

De waarde van een overwinning neemt toe als je ook weet wat verliezen is.

Zondag 5 maart spelen de heren om 13.55 uur uit tegen Udi.

IMG_0141

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button