HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren HV Zwolle goed op titelkoers

Zwolle – De heren van HV Zwolle mochten het veld betreden en het opnemen tegen Reehorst. De vorige wedstrijd bij Reehorst thuis was een lastige wedstrijd waar de heren met twee doelpunten verschil hebben gewonnen. Ze wisten dan ook dat dit geen makkelijke wedstrijd werd, maar konden deze wedstrijd in eigen huis toch winnen met 17-11.

De heren gingen vol energie de kleedkamer uit, want er moest gewonnen worden om met tweemaal winst (thuis) kampioen te worden. Het fluitsignaal ging en de heren van Zwolle mochten de bal uitnemen. De heren van Zwolle moesten op tempo spelen, maar dat was niet heel erg te zien in de eerste helft. Zwolle speelde niet hun eigen spel en konden daardoor niet op tempo spelen. Reehorst kon hierdoor voorkomen met twee doelpunt verschil. Met een comeback van Bart Kroeze in het veld, die gelijk een assist aanspeelde op Igor Klomp, kwamen de Zwollenaren weer terug naar 1 doelpunt verschil. De heren gingen de rust in met 8-9.

In de kleedkamer werd er door trainer Frans Ruth en coach Daniëlle ter Haar gezegd dat de koppies leeg moesten, er meer tempo in de bal moest en dat er sneller omgeschakeld moest worden, want de heren van Reehorst hadden geen wissels. Met deze woorden gingen de heren de kleedkamer weer uit.

Gelijk stonden de heren weer gefocust in het veld. De heren hadden geluisterd wat er in de kleedkamer gezegd was, want er werd snel gescoord. Ook Bart Kroeze mocht in deze wedstrijd een doelpuntje mee pakken. Na weer een paar mooie aanvallen en het spel wat Zwolle gewend is om te spelen, konden de heren weer uitlopen naar een eindstand van 17-11.

De heren willen iedereen weer bedanken voor hun support en verwacht ook aankomende zondag 19 maart 2017 dat er veel supporters meereizen naar Donar (Hengelo) om daar de kampioenswedstrijd mee te maken. Omdat OBW (de nummer 2) afgelopen zondag gelijk heeft gespeeld tegen UGHV, kunnen de Zwolse heren aankomende zondag al kampioen worden.

De heren betreden het veld om 12:50 uur in Hengelo, locatie Sporthal Veldwijk, Kuipersdijk 46, 7552 BJ Hengelo OV.

Doelpunten:
Lesley Rigter : 5
Rik Talens : 4
Igor Klomp: 4
Luuk Broers : 2
Erwin van der Meij : 1
Bart Kroeze : 1

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button