Voorpagina

Nieuwe evenementenlocatie op Hessenpoort

Zwolle – Met de aanwijzing van een nieuwe evenementenlocatie op Hessenpoort willen burgemeester en wethouders meer keuze bieden aan organisatoren van grote (dance)festivals. Nu is daarvoor alleen het terrein naast Scania beschikbaar.

In 2015 heeft de gemeente het bestaande evenementenbeleid geëvalueerd. Dat gaat uit van een goede balans tussen de beleving en reuring van de evenementen en de leefbaarheid van omwonenden en in de stad. Daarom is besloten dat in park de Wezenlanden vanaf 2017 dancefeesten niet langer toegestaan zijn.

Pilot

Organisatoren van (dance)festivals kunnen sindsdien terecht op het terrein op Voorsterpoort, naast Scania. Daar zullen dit jaar twee dance-events plaatsvinden: Kingsdance op 27 april en Dance4Liberation op 5 mei. Dit is een verhard terrein, voor festivals die een groenere setting zoeken is er geen goed alternatief. Daarom hebben b en w een aanvullende locatie gezocht en gevonden aan de oostzijde van Hessenpoort (zie kaart).
Dit deel van Hessenpoort krijgt daarom tijdelijk een andere invulling. Dat kan, omdat de eerstkomende jaren nog niet alle beschikbare ruimte wordt benut voor nieuwe bedrijven. De gemeente stelt de locatie voor drie jaar beschikbaar en wil hier met een pilot ervaring op doen. Het terrein ligt ver genoeg van woningen (tenminste 500 meter) en heeft daarmee voldoende geluidsruimte voor grote festivals.

Klankbordgroep

Het mogelijke gebruik van dit gebied voor evenementen is besproken met ondernemersvereniging Hessenpoort en met Avifauna Zwolle. Zij worden betrokken in een klankbordgroep bij de organisatie wanneer het hier daadwerkelijk tot een evenement komt. Met deze werkwijze heeft de gemeente Zwolle goede ervaringen opgedaan bij eerdere evenementen.

Met deze uitbreiding van evenementenlocaties verandert er verder niets aan de bestaande regels voor evenementen in Zwolle. De festivalorganisatoren in Zwolle zijn geïnformeerd over de nieuwe locatie.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Bekijk ook
Close
Back to top button