KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Grote Avond d’Oelewappers

Zwolle – Op zaterdag 10 februari hield in Wijkcentrum De Weijenbelt carnavalsvereniging d’Oelewappers haar Grote Avond. Menig carnavalsvierder die de drukte in de stad wou vermijden kwam naar dit knusse en gezellige feest.

Uitgedoste Sassendonkers dansten en zongen mee op de muziek van Nathanaël Bos en Marco ten Kate. Ook na kilometers optocht lopen waren de meesten nog lang niet moe en werd er uitbundig gefeest.
Tijdens de Grote Avond wordt er door d’Oelewappers ook de ‘Primus inter pares’ uitgereikt. Een onderscheiding die staat voor ‘de eerste onder gelijken’. Een onderscheiding die al sinds 1982 wordt uitgereikt.
Voor het eerst is een persoon gekozen welke jammer genoeg niet meer in ons midden is, en die heel erg gemist wordt. Door familie, Sassendonk, kortom door ons allen.

d’Oelewappers willen met de postume uitreiking van de onderscheiding op werkelijk alle fronten recht doen en respect betuigen aan “Onze” Hans Platje.

De familie van Hans was aanwezig om in zijn naam deze onderscheiding met trots in ontvangst te mogen nemen.
Stil gestaan bij zijn overlijden heeft heel Sassendonk al, men wil nu in gezamenlijkheid hier met zijn familie zijn leven vieren!

Gerelateerde artikelen

Back to top button