Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Wielervereniging Hanzerenners houdt afwachtingswedstrijden voorafgaand aan Ster van Zwolle

Zwolle – Zaterdag 2 maart 2024 staat de ‘Salverda Bouw Ster van Zwolle’ weer op het wielerprogramma. Ook het eliteteam van de Hanzerenners zal aan de start staan. Voorafgaand aan de ‘Ster’ zal de Zwolse wielervereniging Hanzerenners in samenwerking met de KNWU en Scania afwachtingswedstrijden houden voor de nieuwelingen en amateurs.

Deze wedstrijden zijn op de binnenring van de Blaloweg, Westenholterallee en Hasselterweg. Het volledige parcours zal worden afgezet. Na afloop kunnen de nieuwelingen doorrijden naar het centrum voor de start van de ‘Ster van Zwolle’.

Met deze afwachtingswedstrijden verbinden ze toppers, jeugd en breedtesport op één dag. De ‘Scania Ster Afwachtingswedstrijden’ zullen beginnen rond de klok van half elf voor nieuwelingen jongens en meisjes. Om half één starten de heren amateurs. Inschrijven kan via de site van de KNWU. We verwachten prachtige wedstrijden.

Alle renners starten op 2 maart geneutraliseerd voor de deur van Scania. Vervolgens rijden ze ronden over de Westenholterallee, met daarin de Spoolderbrug, om daarna rechtsaf te slaan naar de Hasselterweg, waar de Voorsterbrug wacht. Dan is het nog één keer rechtsaf voor de laatste paar honderd meter naar de finish op de Blaloweg. Na de finish van de ‘Scania Ster Afwachtingswedstrijden’ zal de ‘Salverda Bouw Ster van Zwolle’ live worden uitgezonden op grote schermen aan de finish.

Als Hanzerenners zijn ze er trots op dat men met deze samenwerking een nieuwe wedstrijd aan het programma kan toevoegen. Samen met de ‘Van Wonen Omloop van Herxen’ en de ‘Jeugdronde’ voor de jongste renners kunnen ze nu al hun leden een mooie en uitdagende wedstrijd bieden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button