Carnaval 2024Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Carnavalsmis met zegening carnavalsvierders in Sassendonk

Zwolle – De carnavals mis in Sassendonk was een feestelijke gebeurtenis. De OLV Basiliek aan de Ossenmarkt in Zwolle zat vol met vrolijke mensen in kleurrijke kostuums. De pepermuntjes werden rondgedeeld en voorganger Fokke van Dalen leidde de viering met humor en wijsheid. Hij heette alle prinsen, prinsessen en adjudanten van harte welkom en vroeg hen om hun steek af te zetten in het huis van de Heer.

Al komt u hier maar eens per jaar, dat vind ik toch een mooi gebaar Fokke van Dalen

 

De mis was niet alleen een moment van plezier, maar ook van bezinning. “Al komt u hier maar eens per jaar, dat vind ik toch een mooi gebaar. “, sprak Fokke van Dalen de Sassendonkers toe. “Door hier te komen, en te bidden en te vragen om die ontferming geef je jezelf in geloof, hoop en liefde toch wat spirituele bescherming. Om daarmee tot gebed en inkeer te geraken en te komen en de vrede van de heer door je heen te kunnen laten stromen. Het mooiste van het geven van plezier en gein is dat dat ene muntje eens niet voorjezelf maar vandaag eens voor die ander die niets meer heeft mag zijn. Ga ook niet heen zonder te groeten, ga niet heen zonder handdruk of toegestane zoen, want wie het noodlot zal bevroeden kan dat morgen niet meer doen. Ga nooit weg zonder te praten, dat doet een hart zo’n pijn. Wat je ’s morgens hebt verlaten kan er ’s avonds niet meer zijn. ”

Na afloop was er een collecte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië en kon iedereen een bijdrage doen voor de restauratie van de kerk, want de schilderingen bladderen op bepaalde stukken van de muur af. Buiten stond de Sassendonkse zegenpoort. En voor iedereen die dat wilde kon wat wijwater over zich heen krijgen als zegening voor een mooie carnaval en misschien wel een goede vastenperiode!

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button