Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

GroenLinks Zwolle opent meldpunt vuurwerkoverlast.nl

Zwolle, 24 december 2014. Vandaag heeft GroenLinks Zwolle het meldpunt vuurwerkoverlast geopend. Schade, overlast en
gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen gemeld worden op vuurwerkoverlast.nl. Het meldpunt is een initiatief van 20 gemeentelijke en provinciale afdelingen, waaronder GroenLinks Zwolle.

Vorig jaar kwamen op het meldpunt bijna 90.000 meldingen binnen. Dat was 10 procent meer dan het jaar daarvoor. Naar aanleiding van de overlast in voorgaande jaren hebben ruim 30 gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld. De Tweede Kamer besloot bovendien de afsteektijd in te korten. Op Oudejaarsdag mag dit jaar pas vanaf 18:00 uur vuurwerk worden afgestoken, dat was 10:00 uur.

Op basis van de meldingen uit 2013 heeft de gemeente Zwolle besloten extra te controleren op de “hotspots”: Stadshagen, Ittersum en AA-landen (zie informatienota 8 december 2014). Via het meldpunt brengt GroenLinks in kaart of het inkorten van de afsteektijden inderdaad tot minder overlast leidt. Op plekken waar nog veel overlast is, zal GroenLinks Zwolle de gemeente adviseren om volgend jaar vuurwerkvrije zones in te stellen.

De website is niet bedoeld voor acute onveilige situaties, deze kunnen rechtstreeks gemeld worden bij de politie (0900-8844) of de gemeente (14 038).

GroenLinks zet zich in voor een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers. Het liefst ziet de partij dat vuurwerk met Oud en Nieuw niet meer door amateurs wordt afgestoken, maar er in plaats daarvan vuurwerkshows worden georganiseerd door professionals.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button