Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

GroenLinks en D66 stellen vragen over boomvernielingen

Zwolle – Een natuurliefhebster uit de Aa-Landen merkte op dat steeds meer bomen in de wijk vernield werden. Eerst was het alleen één wilg. Later moesten steeds meer bomen in de omgeving er ook aan geloven. Rondom wordt een zaagsnede gemaakt, die er bij de meeste bomen voor zal zorgen dat ze zullen afsterven.

Ze plaatste een bericht op Facebook om haar zorgen te uiten. Ze gaf aan het al eens bij de gemeente te hebben gemeld, maar dat daarop geen reactie was gekomen. Met deze nieuwe oproep hoopte ze er meer aandacht voor te krijgen. Onder andere Stichting Zwolle Groenstad pikte het nieuws op.

Hierop kwam ook de gemeente in actie. Ze lieten weten de ROVA opdracht te hebben gegeven om aangifte te doen.

Voor GroenLinks en D66 is de zaak hiermee nog niet afgedaan. Zij hebben het college vragen gesteld rondom de kwestie. Ze vragen zich af of het zou kunnen dat dit probleem op nog meer plekken in Zwolle speelt en of de gemeente daar zicht op heeft. Ook willen ze weten of naast het doen van aangifte er ook actief actie zal worden ondernomen om de dader(s) te vinden. Dat er al eerder melding is gemaakt bij de gemeente waarop geen reactie was gekomen, vinden GroenLinks en D66 een slechte zaak. Hierover vragen ze opheldering. Daarnaast willen ze weten hoe de gemeente de schade aan de bomen zal gaan herstellen.

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button