Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gratis bezems voor vuurwerk opruimactie

Op 1 januari 2015 vindt er in Zwolle en in 13 andere ROVA-gemeenten een collectieve vuurwerk-opruim-actie plaats. Inwoners gaan gezamenlijk aan de slag om het afval, dat overgebleven is na het afsteken van het vuurwerk, op te ruimen. Hiervoor worden komende periode gratis bezems beschikbaar gesteld. Maar de inwoners moeten er wel wat voor doen…

Gratis bezem van gerecyclede PET flessen

Na het vuurwerk afsteken is het ook goed en kan het zelfs leuk zijn om samen met je buren je eigen straat weer schoon te vegen. Daarom heeft de gemeente Zwolle besloten om een aantal gratis bezems uit te delen.
Deze bezems kunnen opgehaald worden bij de Bus of Aanhanger van Mooi Schoon die op de volgende markten aanwezig is: 16 december ’s-middags in Aa-landen, op 17 december ’s-morgens in Zwolle Zuid, 18 december ’s-middags in Stadshagen, 19 december ’s-ochtends in het centrum en in Westenholte, 20 december ’s-middags in het centrum. Leuk detail is dat de bezem gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Er is per gemeente een beperkt aantal bezems beschikbaar. Op = op.

Mooi Schoon

De actie vindt plaats in het kader van ‘Mooi Schoon’. Mooi Schoon is het gezamenlijke zwerfvuil programma van 14 ROVA gemeenten en ondersteunt zwerfvuil opschoonacties door vrijwilligers. Ook het voorkomen van zwerfvuil staat hoog in het vaandel. De regionale campagne Mooi Schoon sluit aan bij de landelijke campagne ‘Supporter van Schoon’, een initiatief van Nederland Schoon. Met de buurtacties, evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon worden burgers bewust gemaakt dat we samen verantwoordelijk zijn voor een mooi schone buurt.
Kijk voor meer informatie op www.mooi-schoon.nl.

Voordat de bezem wordt uitgereikt vullen de opruimers hun naam in en gaan ze, met de bezem, op de foto met het bord ‘Wij zijn Supporter van Mooi Schoon’. Door het plaatsen van deze foto op Facebook en de website www.mooi-schoon.nl geven ze hiermee aan dat ook zij het belangrijk vinden om in een schone buurt te wonen.

Kom ook in actie tegen zwerfvuil en pak die gratis bezem!

 

www.mooi-schoon.nl

 

 

 

ROVA-40995_VuurwerkOpruimActie-banner-1

Gerelateerde artikelen

Back to top button