Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

IJs- en winterpracht in Zwolle trekt 6.000 bezoekers

Het IJsbeelden Festival in Zwolle trok afgelopen openingsweekend 6.000 bezoekers. Het publiek was enthousiast over de ijsbeelden. Sommige bezoekers maakten nog even een tweede rondje langs de imposante ijs- en sneeuwbeelden om alles met de digitale fotocamera vast te leggen. Het IJsbeelden Festival is nog te bezichtigen tot en met 25 januari 2015.

“Ik ga elk jaar naar het IJsbeelden Festival, maar telkens word ik weer verrast door de mooie en zeer gedetailleerde sculpturen. Dit is echt kunst”, stelt Jorieke van der Veen. “Vooral de USS Arizona vond ik erg mooi gemaakt, zeker in combinatie met de Japanse vliegtuigen die aan de voorkant van het ijs, maar ook aan de achterkant zichtbaar waren.”

Voor Franka Hoff was het de eerste keer dat ze sneeuw- en ijsbeelden ging bekijken. “Mijn mond viel van verbazing open. Dit had ik echt niet verwacht. Zo mooi. Mijn dochter was helemaal weg van de Lightning McQueen uit Cars en de slee uit de tekenfilm Frozen. Je mocht in de slee zitten en dat hield ze lange tijd vol. En daarna wilde ze ook nog samen met mij van de glijbaan.”

Na de ijs- en sneeuwbeelden bekeken te hebben, kwamen de bezoekers uit op het Eventplaza. Warme chocolademelk, warme apfelstrudel en glühwein vonden gretig aftrek. Voor de kinderen zijn er veel gratis activiteiten op het Eventplaza. De draaimolen maakte behoorlijk wat rondjes. Sommige kinderen waagden zich al aan het maken van een bouwwerk van Lego.

Marc van Aalst van Het Organisatieteam, dat deze keer verantwoordelijk is voor het IJsbeelden Festival, zag het tevreden aan. “Door het Eventplaza in te richten met verschillende activiteiten en veel sfeer met verlichting aan te brengen, hopen we de bezoekers langer vast te houden op de locatie. Een bezoek aan het IJsbeelden Festival moet een echt dagje uit worden. In die opzet zijn we geslaagd.” Het aantal van 6.000 bezoekers was meer dan Van Aalst vooraf had verwacht. “In het eerste uur op zaterdag was het nog rustig, maar daarna kwam de vaart er in. De loop zat er vervolgens het hele weekend goed in.”

Eventplaza

Het grootste deel van de historische werkplaats is omgedoopt tot het Eventplaza. Voor het bezichtigen van de imposante ijs- en sneeuwbeelden moet toegang worden betaald, maar het Eventplaza is gedurende de openstellingsperiode van het IJsbeelden Festival gratis toegankelijk. U kunt hier terecht zo vaak als u zelf wilt.

Het Eventplaza is een prima plek om even bij te komen van de ijspret en te genieten van de lekkerste winterse drankjes en gerechten. Een heerlijke erwtensoep of een warme apfelstrudel maken het winterse gevoel compleet. Al genietend kunt u rustig napraten over al het moois wat u gezien heeft, gewoon even bijkletsen met een vriendin of lekker uitrusten terwijl uw kinderen plezier beleven aan de vele attracties.

LEGO games te spelen, zoals LEGO The Movie, LEGO Marvel en Batman III

Want voor de jeugd heeft het Eventplaza enorm veel te bieden. Wat te denken van een bioscoop waar heuse films vertoond worden, diverse kermisattracties, springkussens en een gaming zone. De Warner Gaming Zone biedt de mogelijkheid om LEGO games te spelen, zoals LEGO The Movie, LEGO Marvel en Batman III. Het mooie is dat niet alleen de toegang tot het Eventplaza gratis is, ook alle attracties zijn gratis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button