Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gitaar-lunchconcert Statenzaal Bibliotheek vrijdag

Op vrijdag 19 december staat tijdens het lunchconcert in de Statenzaal de gitaar centraal. Deze concertserie wordt georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Arnhem, Enschede en Zwolle.

Gitaar

Het wordt een afwisselend programma waarbij zowel solo gitaar werken uitgevoerd worden als werken voor duo en voor gitaarkwintet. Bekende gitaar componisten zoals Manuel de Falla, Francisco Tarrega, Mauro Giuliani zijn te horen en ook werk van Roland Dyens, Luigi Legnani e.a.

Musici

De musici van dit lunchconcert studeren allemaal bij Ulrich Steier. Michael Schmiedel is bezig met zijn masterstudie en de 4 gitaristen: Levi Akkerman, Koen Hutten, Marlot Hendriks en Daphne Hodes hebben tijdens hun studie een kwartet opgericht in 2013 met de naam Guitarando. Zij hebben een veelzijdig repertoire opgebouwd, dat zij graag willen laten horen aan een groot publiek.

Het concert begint om 12.15 uur en de zaal is open vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis. Het volgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 16 januari 2015.

Gerelateerde artikelen

Back to top button