Nieuws uit ZwolleSport

Gervane Kastaneer tekent bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich donderdag versterkt met Gervane Kastaneer. De 25-jarige aanvaller tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Kastaneer komt over van Coventry City, de club uit de Engelse Championship verhuurde hem het afgelopen half jaar aan het Schotse Hearts of Midlothian. Voor zijn tijd in het Verenigd Koninkrijk speelde de international van Curaçao achtereenvolgens voor FC Dordrecht, ADO Den Haag en het Duitse 1. FC Kaiserslautern.

Gervane Kastaneer laat in een eerste reactie weten: “Met deze overstap ben ik heel blij. PEC Zwolle is een mooie club en ook van Gustavo Hamer, teamgenoot bij Coventry City, hoorde ik goede verhalen. Mijn positieve gevoel werd versterkt door de gesprekken met de trainer en technisch manager, waarna het voor mij een makkelijke keuze was om voor PEC Zwolle te kiezen. Het komende seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team met doelpunten en assists, ik kan daarbij niet wachten om voor het eerst met volle tribunes in het MAC3PARK stadion te spelen.”

Technisch manager Mike Willems: “Met Gervane voegen we een aanvaller toe die op alle drie de posities voorin uit de voeten kan. Hij is fysiek sterk en heeft een constante drang naar voren. Daarmee past hij uitstekend in het voetbal dat wij komend seizoen willen spelen. Vanwege de geplande maar inmiddels geannuleerde deelname van Curaçao aan de Gold Cup heeft de formele afwikkeling van de overeenkomst wat langer op zich laten wachten. Wel ben ik content dat hij zich nu per direct bij de selectie voegt en in die hoedanigheid nog een groot gedeelte van de voorbereiding meepakt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button