BasketbalNieuws uit ZwolleSportVoetbalVolleybalWielrennen

Genomineerden SportGala Zwolle bekend

De genomineerden voor de vijfde editie van het SportGala Zwolle, zaterdag 23 januari 2016 in het Landstede Sportcentrum, zijn bekend. Het stemmen kan dus beginnen. Er kan worden gestemd tot en met woensdag 13 januari 2016.

Sportman

In de categorie Sportman van het jaar zijn Dylan van Moerkerk (karate) Michel Mulder (schaatsen/skeeleren) en Reinder Nummerdor (beachvolleybal) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Anna van der Breggen (wielrennen), Yasemin Smit (waterpolo) en Kirsten Wild (wielrennen). Bart Horstman (squash), Luuk Peters (atletiek) en Ralf Rienks (roeien) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt.

Sportploeg

Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2015 zijn de jongens van CSE-Basketball Academy Zwolle U18 (basketbal), de heren van Landstede Volleybal (volleybal) en de heren van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (beachsoccer).

Sportcoach

En in de categorie Sportcoach strijden Arno Bunnig (BAZ U18), Folkher Langejans (PBSZ) en Redbad Strikwerda (Landstede Volleybal) om de titel. Voor de genoemde categorieën tellen de stemmen van het publiek voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Bij de volgende vier categorieën bepaalt het publiek volledig wie er zaterdag 23 januari het podium mogen beklimmen.

Sportvrijwilliger

In aanmerking voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Harry van Bree (Golfclub Zwolle), Jaco Breet (VC Zwolle) en Arie Scheffer (WRZV Zaalvoetbal).

Sportstimuleringsprijs

De Sportstimuleringsprijs gaat naar Golfclub Zwolle, Kickboksgala Tabonon of Regio Zwolle Volleybal.

Sportiefste schoolinitiatief

Tijdens het gala wordt ook het Sportiefste schoolinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor zijn genomineerd: KWF StadshagenRun (Thorbecke SG), Landskampioen schoolvoetbal (KBS De Vlieger) en Vluchtelingensport (Calo Windesheim).

Sportiefste ondernemersinitiatief

En tot slot komen Cape Town Tour (Bloemink Security), Groot verzet tegen kanker (Novon) en Stars for Kids (Seven Stars) in aanmerking voor de prijs Sportiefste ondernemersinitiatief van het jaar 2015. De categorie Sportbestuurder van het jaar is in verband met te weinig kandidaten geschrapt.

Stemmen Kaarten bestellen

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button