MagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Dit is er allemaal te doen op Eerste Kerstdag

Wat gaat er vandaag gebeuren of wat kunnen we vandaag gaan doen op Eerste Kerstdag. Uiteraard kan je gewoon het nieuws blijven volgen op RTV Focus of lekker naar de beste kerst hits luisteren op Radio Focus.

Urbi et Orbi

Paus Franciscus spreekt, ongetwijfeld weer ten overstaan van een grote menigte op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad, om 12:00 uur zijn traditionele kersttoespraak uit.

Met het ‘urbi et orbi’ (Latijn voor ‘voor de stad en voor de wereld’) leggen pausen traditioneel met kerst (en pasen) de nadruk op hun leiderschap van de wereldkerk.

Kersttoespraak koning Willem-Alexander

Om 13:00 uur spreekt de koning zijn jaarlijkse kersttoespraak uit. Vanwege het lekken van de toespraak in eerdere jaren heeft de NPO maatregelen genomen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurt. Zo worden de ondertitels voor Uitzending Gemist pas na de live-uitzending klaargezet.

Overigens wordt de kersttoespraak dit jaar niet meer exclusief bij de NOS uitgezonden. De commerciële en regionale zenders zenden de toespraak dit jaar ook rechtstreeks uit.

Kerstfilms op televisie

Nog een traditie: Zoals ieder jaar komen nagenoeg alle televisiezenders deze dagen weer met een keur aan (kerst)films.

Zoals op Eerste Kerstdag: Sissi (14.25, NPO1), De Nieuwe Wildernis (21.20, NPO1), De Heineken Ontvoering (22.25, NPO3), Home Alone (20.30, RTL4), Madagascar (20.30, RTL5), Nanny McPhee (20.30, SBS6), Amadeus (21.05, Canvas).

IJsbeeldenfestival Zwolle

Met het thema van dit jaar, Journey through a frozen world, wordt het verhaal verteld van verschillende culturen wereldwijd in de vorm van verschillende themawerelden waar in ijs en sneeuw unieke tradities, architectuur en bezienswaardigheden uitgebeeld worden.

Aanvullend op deze frisse tentoonstelling, biedt ook het gratis toegankelijke Eventplaza voor kids een hoop vermaak. Zo zijn er springkussens, een carrousel en onder andere leuke LEGO games! Zeker een aanrader!

Kerstmusical “Hoe laat is het…?”

In een stad hier niet zo ver vandaan wordt een nieuwe winkel geopend. Het is een klokkenwinkel. Maar het zijn geen gewone klokken. De bewoners van de stad weten niet dat er achter de tijd, hun tijd, een andere tijd schuil gaat. Een tijd die nog steeds doorloopt.

Die tijd begon bij koning Herodes toen een engel naar de aarde kwam met een mooie boodschap; Jezus, de Messias wordt geboren! Lukt het de eigenaar van de winkel om de bewoners die tijd te laten zien?

Opgevoerd door de kinderen en tieners van de Ichthuskerk Zwolle-Berkum, aanvang 16:00 uur.

En een tip: Let op uw huis

De politie waarschuwt voor inbraken tijdens de kerstdagen. Wat vaak al werd vermoed, bleek deze week uit politie-cijfers: De kans dat in uw woning wordt ingebroken is tijdens de kerstdagen vele male groter dan in de overige ‘donkere dagen’.

Het piekmoment voor inbrekers ligt tussen 17.00 en 21.00 uur, aldus de politie.

Het weer

Eerste Kerstdag belooft een bewolkte dag te worden, met af en toe een bui en kans op onweer en hagel.

Het laatste nieuws Radio luisteren

 

 

 

ingelijst

 

Back to top button