KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad volgende week over Omgevingsvisie en Cultuur

Zwolle – Op maandagavond 28 juni zijn er in de Zwolse Gemeenteraad twee rondes. De eerste gaat over de Omgevingsvisie “Mijn Zwolle van morgen”. Er zijn insprekers en er is een informatieronde waarin men praat over hoe de gemeente over 10 jaar richting, sturing en duidelijkheid geeft over de ontwikkelingen in de stad. Dit gebeurt in samenwerking met inwoners en belanghebbenden.

Ook is er een informatieronde over hert NOVI-gebied Zwolle. Daarin gaat het over de klimaatbestendigheid van groeiregio Zwolle. In deze gebieden geeftt men een extra impuls aan de aanpak van grote vraagstukken voor de leefomgeving die belangrijk zijn voor Nederland als geheel. Regio Zwolle is een van deze gebieden.

In de tweede digitale sessie is er alleen een debat over het Cultureel Perspectief van Zwolle tot en met 2040. Hierbij gaat het om de hoofdlijnen van de culturele infrastructuur en het cultuuraanbod. Tevens bespreekt men langs welke pijlers deze gaat plaatsvinden.

Openbaar

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en op maandagavonden vanaf 19.30 uur te volgen met een Livestream via www.zwolle.nl/gemeenteraad. Deze is ook later terug te zien. De agenda en de stukken zijn hier ook te bekijken. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button