Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeenteraad beëdigt nieuwe raadsgriffier Eric Meurs

Zwolle –  Op donderdagmiddag 26 augustus heeft de gemeenteraad Eric Meurs beëdigd als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Zwolle. Dit gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering in het provinciehuis in Zwolle.

Beluister hier interview met de kersverse griffier én burgemeester Peter Snijders.

 

Eric Meurs is de opvolger van Arthur ten Have, die in mei van dit jaar met pensioen ging. De griffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Hij vormt de schakel tussen de raad, het college van B&W en de ambtelijke organisatie van de gemeente. Hij geeft dagelijks leiding aan de raadsgriffie, de afdeling die de gemeenteraad ondersteunt, en is voor de stad het eerste aanspreekpunt van de raad. De gemeenteraad was op zoek naar iemand die in staat is de raad mee te nemen en te positioneren, om invulling te geven aan de strategische opgaven van de stad en de veranderende positie in de samenleving.

Ervaring

Meurs heeft al behoorlijk wat ervaring in de politiek. Sinds 2017 was hij griffier van Provinciale Staten van Zuid-Holland. Eerder was hij raadsgriffier in Vlaardingen en Smallingerland, daarnaast werkte hij als adviseur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De nieuwe griffier kijkt ernaar uit weer te werken bij de gemeente, want met Zwolle heeft hij een band vanuit zijn verleden in het noorden van het land. “Zwolle is een dynamische stad, een stad die groeit, met veel potentie en mogelijkheden. Maar vooral is Zwolle een prachtige stad, waar ik graag bij wil horen. Ik beschouw het als een eer de gemeenteraad en de inwoners van Zwolle te mogen helpen Zwolle verder te ontwikkelen en daarbij goed op de stad te passen.”, aldus Meurs.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button