Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeente Zwolle wint eerste Bedrijven Battle Beter Benutten

Gemeente Zwolle is de winnaar van de eerste Zwolse Bedrijven Battle Beter Benutten. Het idee, ‘de Dorpen Battle’ werd door de jury, onder leiding van wethouder Veldhoen van gemeente Kampen als meest kansrijk beoordeeld. Voor de uitvoering van het winnende idee stelt Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad (BBZKN) een bedrag van € 10.000 beschikbaar. Het winnende team overhandigde vandaag de cheque aan Marcella Rijkschroeff, hoofd HR gemeente Zwolle. Zij zal het voortouw nemen in de uitvoering van het idee.

Welk Zwols bedrijf komt met het meest slimme mobiliteitsidee? Deze vraag stond centraal tijdens de bedrijven battle die 27 november jl. plaatsvond. Het doel van de Battle was om te komen tot het beste idee voor slimme mobiliteit waarmee de doorstroming in de regio Zwolle / Kampen verbetert. Medewerkers van drie bedrijven, RHDHV, gemeente Zwolle en Countus, gingen hiervoor met elkaar de strijd aan. Zij werkten onder begeleiding van externe deskundigen in één dag hun idee uit. Aan het einde van de dag presenteerden de organisaties hun idee aan een onafhankelijke jury waarin deskundigen op het gebied van gedrag en mobiliteit zaten. De jury die onder leiding stond van wethouder Veldhoen van de gemeente Kampen, koos vervolgens het meest kansrijke idee. Andere leden van de jury waren Gerard Tertoolen, Verkeerpsycholoog, en Janet van der Hoeven – Lecturer Traffic & Transport Engineering van Hogeschool Windesheim.

Strijden voor minder kilometers

De winnaar werd dus gemeente Zwolle met de ‘Dorpen Battle’. Zwolle liet hiermee de ideeën van Countus (de Happy Accountant, waarbij buiten de spits en met de fiets reizen financieel wordt beloond) en RHDHV (De Kantoorbus, een pendelbus met flexwerk mogelijkheden) achter zich.

Het idee van de Dorpen Battle houdt in dat medewerkers die 10 – 20 km buiten Zwolle wonen en in Zwolle werken, met elkaar de strijd aan gaan om zo min mogelijk kilometers te maken. Fietsen, carpoolen en ook het flexwerken binnen dorpen zelf, wordt gestimuleerd maar het is vooral ook aan de deelnemers zelf om creatieve oplossingen te bedenken.

Breed toepasbaar

De jury vond dit idee goed uitvoerbaar en ook breed toepasbaar. Daarbij vond de jury het positief dat het idee uitgaat van samenwerking en eigen inbreng van deelnemers. Het is in eerste instantie de bedoeling dat de Dorpen Battle door medewerkers binnen de gemeente wordt gehouden maar het doel is wel de Battle te verbreden naar andere organisaties.

Binnen het programma Beter Benutten ZKN werken gemeente Zwolle en Kampen, provincie Overijssel en diverse partners uit het bedrijfsleven samen aan een bereikbare en gastvrije regio. BBZKN gaat voor een betere doorstroming van het verkeer en OV.

Gerelateerde artikelen

Back to top button