Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Politieke analisten, werkvoorbereiders en presentatoren in spe

‘Te veel jongeren in de bussen naar de scholen. Wat kunnen we daar aan doen?’ Dit was één van de onderwerpen waar in teams van jonge analisten, werkvoorbereiders en presentatoren over gedebatteerd werd tijdens de één na laatste provinciale voorronde voor het Nationaal Jeugddebat.

Provinciehuis Zwolle

Woensdagmiddag zetten 56 Overijsselse jongeren van 4 scholen, waaronder het Greidanus in Zwolle, politici  op scherp tijdens het Provinciaal Jeugddebat. In het provinciehuis te Zwolle gingen de jongeren in debat met verschillende Statenleden. Van de deelnemende jongeren werden er  uiteindelijk 12 geselecteerd die doorgaan naar het 20e Nationaal Jeugddebat in april 2015 in de Tweede Kamer.

De jonge debaters confronteren onder andere Gerda ter Denge (CDA), Rob Engbers (CDA), Bert Terlouw (D66), Carla Visscher (Jongerenraad) en Rick Buursink (Jongerenraad).

De organisatoren kozen uiteindelijk een team van beste debaters waarbij de samenstelling lijkt op die van een fractie in de tweede kamer. Dus mensen die goed zijn in analyses, werkvoorbereiding en presentatoren die het verhaal uiteindelijk goed kunnen verkopen. Ook is gelet op een goede samenstelling op basis van demografische gegevens.

Het Provinciaal Jeugddebat Overijssel werd georganiseerd door NJR in samenwerking met provincie Overijssel.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button