Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Kleurrijke lezing over filmposters in het Fraterhuis

Filmposters: kunst en marketing hand in hand

Op zaterdag 13 december staat de Fraterhuis Academie in het teken van filmposters. Van 11.00-14.00 uur bespreekt filmdocent Constant Hoogenbosch de boeiende geschiedenis van de filmposters en hun makers. Een kleurrijke lezing waarbij het publiek kans maakt om met een persoonlijke selectie van de Fraterhuis filmposters naar huis te gaan.

Filmposters: meer dan een plaatje voor de film

De filmposter maakt in hoge mate deel uit van de beeldvorming van de film voordat het publiek nog enig bewegend beeld van de film gezien heeft. De totstandkoming van een filmposter is het zoeken naar een balans tussen kunst en marketing, en een voortdurend touwtrekken tussen functionaliteit en creativiteit. Door de jaren heen is de filmposter beïnvloed door de tijdgeest, censuur en mode. Constant Hoogenbosch bespreekt de ontwikkelingen, met voorbeelden van de meest bijzondere filmposters –ware kunstwerken – in relatie tot de films, en vertelt over hun belangrijkste makers.

Academie

De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er lezingen van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Lezingen duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een kijkje in de filmcabine en een verjaardagstas voor thuis. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie. Kaarten kosten 15 euro (10 euro voor Vrienden).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button