Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapPolitiek & OpinieSportVoorpagina

Gemeente Zwolle wil Bewegingshuis Stadshagen aankopen

Zwolle – De gemeente Zwolle wil het bewegingshuis Stadshagen aan de Overtoom 3 aankopen uit de handen van een commerciële partij. Dat blijkt uit een n ota die wethouder Monique Schuttenbeld stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Het Bewegingshuis heeft vier gymzalen en wordt op dit moment gehuurd door de gemeente om te kunnen voorzien in de behoefte van het bewegingsonderwijs van de basisscholen in de wijk Stadshagen. Omdat de gemeente mogelijkheden ziet in deze aankoop om geld te besparen, heeft zij een onderzoek laten doen naar de onderhoudstoestand, de verwachte kosten voor onderhoud de komende twintig jaar en wat de mogelijkheden zijn om het gebouw te verduurzamen en gasloos te maken.

De huidige huurovereenkomsten blijven na de aankoop bestaan, en daar haalt de gemeente dan haar financiering vandaan. Er is wel eenmalig een krediet van 4,5 miljoen nodig om het gebouw aan te kopen. Het totale plaatje levert echter geld op voor de komende jaren. Het leegstandsrisico wordt klein geacht.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button