Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

11 december start nieuwe dienstregeling Vechtdallijnen; meer spitstreinen Zwolle – Emmen

Zwolle – Vanaf 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling voor de Vechtdallijnen (Zwolle – Emmen en Almelo – Hardenberg) van start. Zo wordt de spitsdienstregeling tussen Zwolle en Emmen uitgebreid. Op werkdagen starten de spitstreinen een uur eerder. Hierdoor rijden er van 14.00 uur tot 18.00 uur vier treinen per uur tussen Zwolle en Coevorden.

Uitbreiding spitsdienstregeling Zwolle – Emmen

Scholieren en studenten reizen vaak al eerder op de middag naar huis. Daar springt Arriva op in door de spitsdienstregeling uit te breiden. Op werkdagen starten de spitstreinen een uur eerder. Hierdoor rijden er van 14.00 uur tot 18.00 uur vier treinen per uur tussen Zwolle en Coevorden.

De nieuwe ritten zijn:

• 14.08 Zwolle → Coevorden

• 14.38 Zwolle → Coevorden

• 14.48 Coevorden → Zwolle

• 15.18 Coevorden → Zwolle

Uitbreiding dienstregeling Almelo – Hardenberg

Op werkdagen wordt de halfuurdienst uitgebreid tussen 19.00 en 20.00 uur.

Om 18.46 uur rijdt een nieuwe rit van Hardenberg naar Almelo. Vanuit Almelo rijdt er om 19.18 uur een nieuwe rit naar Mariënberg waar een goede aansluiting is op de trein richting Emmen.

Wisselende vertreksporen Almelo

Sinds afgelopen september vertrekt de trein richting Hardenberg van de wisselende vertreksporen 2a, 3b en 4a. In december wijzigen nog een aantal Arriva-treinen die verschuiven van spoor 3b naar spoor 4a.

Arriva adviseert reizigers altijd de reisplanner te checken voorafgaand aan de reis
Op arriva.nl/dienstregeling staat alle informatie over de nieuwe dienstregeling die vanaf zondag 11 december ingaat. De aangepaste dienstregeling is ook zichtbaar in de reisplanners vanaf vrijdag 2 december. Vanaf zondag 11 december kan de hele reis, van deur tot deur, ook vooraf worden gepland en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl).

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button